ParentBook

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

Σελίδα 1 από 186

Κάθε μαμά γνωρίζει πόσο σημαντική είναι για το μωρό της η μετάβαση από το μητρικό γάλα στις συμπληρωματικές τροφές. Γι’ αυτό και πάντα αναζητά τροφές από αγνές πρώτες ύλες, που θα καλύψουν τις ανάγκες του βρέφους σε ενέργεια, σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά1

 

Η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ, με την πολυετή της εμπειρία στη βρεφική διατροφή, δημιούργησε τη νέα της σειρά βιολογικών κρεμών, για όλες τις μαμάδες που αναζητούν βιολογικές βρεφικές τροφές κατάλληλες για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες των βρεφών από τον 4ο μήνα ζωής. 

 

Γιατί μια μαμά να επιλέξει τις νέες βιολογικές βρεφικές κρέμες ΓΙΩΤΗΣ;

 

Οι βιολογικές βρεφικές κρέμες ΓΙΩΤΗΣ είναι οι μόνες ελληνικές βιολογικές, παράγονται από βιολογικά δημητριακά και γάλα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και συγκεντρώνουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των βρεφών, και είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την Εισαγωγή Στερεών Τροφών στον 1ο χρόνο της ζωής (Εγκύκλιος με Αρ. Πρωτ. Δ1β/ΓΠοικ 68210, 11/9/2018).

 

 

Ποια πολύτιμα συστατικά περιέχουν, που τις κάνουν ιδανικές για τα μωρά;

 

  • Βιολογικά Δημητριακά Ολικής Άλεσης

Με την έναρξη της συμπληρωματικής σίτισης με στερεές τροφές ξεκινάει μια σημαντική περίοδος για τη διαμόρφωση των διατροφικών προτιμήσεων και συνηθειών του μωρού. Έτσι λοιπόν, αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή για να εισαχθούν στην καθημερινή του διατροφή τα βρεφικά δημητριακά ολικής άλεσης, με στόχο τη σταθερή παρουσία τους στη διατροφή του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του2.

Οι νέες βιολογικές βρεφικές κρέμες ΓΙΩΤΗΣ περιέχουν βιολογικά δημητριακά ολικής άλεσης και όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους, όπως βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες.

 

  • Βιολογικό Γάλα

Η βιολογική σειρά βρεφικών κρεμών ΓΙΩΤΗΣ περιέχει γάλα σε σκόνη. Η λακτόζη, το φυσικό σάκχαρο του γάλακτος, υποβοηθά την απορρόφηση του ασβεστίου, ενώ παράλληλα συμπεριφέρεται ως πρεβιοτικό, ενισχύοντας την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων (bifidobacteria) στο παχύ έντερο3-4  του μωρού.

 

  • Σίδηρος, Ασβέστιο και Βιταμίνες

Οι βιολογικές βρεφικές κρέμες ΓΙΩΤΗΣ είναι εμπλουτισμένες με Ασβέστιο (Ca), και βιταμίνες Β1 και D*. Επιπλέον είναι εμπλουτισμένες και με βιταμίνη Α και Σίδηρο.  Ως αποτέλεσμα, ένα μόνο γεύμα βιολογικών κρεμών ΓΙΩΤΗΣ αρκεί για να καλύψει:

  • Τουλάχιστον το 30% των καθημερινών αναγκών ενός βρέφους στις απαραίτητες βιταμίνες Α, Β1 και D, αλλά και
  • Τουλάχιστον το 40% των ημερήσιων αναγκών του σε Ασβέστιο και Σίδηρο.

 

  • Μόνο φυσικά σάκχαρα

Η γλυκιά γεύση των βιολογικών κρεμών ΓΙΩΤΗΣ οφείλεται αποκλειστικά στα φυσικά σάκχαρα του γάλακτος και των φρούτων που προέρχονται από 100% βιολογικές καλλιέργειες και είναι επιλεγμένα ειδικά για βρέφη.

 

Πώς πιστοποιείται η βιολογική προέλευση των πρώτων υλών στις βιολογικές βρεφικές κρέμες ΓΙΩΤΗΣ;

Οι βιολογικές κρέμες ΓΙΩΤΗΣ είναι πιστοποιημένες από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων (ΔΗΩ), εξασφαλίζοντας έτσι την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του βιολογικού προϊόντος.

Επιπλέον, όλες οι πρώτες ύλες** που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους ελέγχονται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας της εταιρίας ΓΙΩΤΗΣ, ώστε να διασφαλίζεται διπλά ότι ακολουθούν τις πρακτικές βιολογικής γεωργίας.

 

Σε τι γεύσεις κυκλοφορούν οι νέες βιολογικές βρεφικές κρέμες ΓΙΩΤΗΣ;

 

Η νέα σειρά βιολογικών βρεφικών κρεμών ΓΙΩΤΗΣ είναι διαθέσιμη σε 3 γεύσεις:

  • Ρυζάλευρο Βανίλια (από τον 4ο μήνα)
  • 4 Δημητριακά με Μήλο & Αχλάδι (από τον 6ο μήνα)
  • Φαρίν Λακτέ με Βρώμη & Σιτάρι Ολικής Άλεσης (από τον 6ο μήνα)

 

Όλες τους λαχταριστές, θρεπτικές και φυσικά σχεδιασμένες ειδικά για μωρά!

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε την πλήρη γκάμα Βρεφικής Διατροφής ΓΙΩΤΗΣ, πατήστε εδώ!

* όπως απαιτείται από τη νομοθεσία 2006/125/ΕΚ5

** σιτάρι, βρώμη, καλαμπόκι, ρυζάλευρο, φρούτα και γάλα προέλευσης Ε.Ε.

 

Βιβλιογραφία

 

  1. WHO (World Health Organization). Complementary feeding: report of the global consultation, and summary of guiding principles for complementary feeding of the breastfed child, Geneva: World Health Organization, 2002b.
  2. Klerks M, Bernal MJ, Roman S, Bodenstab S, Gil A, Sanchez-Siles LM (2019). ‘Infant Cereals: Current Status, Challenges, and future Opportunities for Whole Grains’. Nutrients, 11, 473.
  3. Szilagyi A. Review article: lactose - A potential prebiotic. Aliment Pharmacol Ther. (2002) 16:1591–602.
  4. Whisner CM, Martin BR, Schoterman MHC, Nakatsu CH, McCabe LD, McCabe GP, et al. Galacto-oligosaccharides increase calcium absorption and gut bifidobacteria in young girls: a double-blind cross-over trial. Br J Nutr. (2013) 110:1292–303.
  5. Οδηγία 2006/125/ΕΚ της Επιτροπής, της 5ης Δεκεμβρίου 2006, για τις μεταποιημένες τροφές με βάση τα δημητριακά και τις παιδικές τροφές για βρέφη και παιδιά μικρής ηλικίας.

Αν είσαι έγκυος ή νέα μαμά, τo all4baby event 2023 φτιάχτηκε για σένα και έχει όλα όσα πρέπει να ξέρεις και χρειάζεσαι!

Με αφετηρία την προαγωγή της καλύτερης φροντίδας προς τη νέα μαμά του σήμερα, το Κέντρο Μαιευτικής Φροντίδας all4baby διοργανώνει τη δεύτερη κατά σειρά ημερίδα all4baby event 2023.

Εδώ, κάθε έγκυος και νέα μητέρα μπορεί να ενημερωθεί από ειδικούς και να γεμίσει με δώρα! Με όραμα την πλήρη, εμπεριστατωμένη και σύγχρονη εκπαίδευση και ενημέρωση των νέων γονέων, το all4baby και η Γεωργία Λεζέ, Ανεξάρτητη Μαία και Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC, σου προσφέρουν τη δυνατότητα να έρθεις κοντά στους πλέον ειδικούς του κλάδου.

Γνώρισε και άκουσε εξιδεικευμένους επαγγελματίες να σου μιλούν για:

            •          Τον φυσιολογικό τοκετό

            •          Την εγκυμοσύνη

            •          Το θηλασμό

            •          Τη διατροφή

            •          Τον ιατρικό βελονισμό

            •          Την ψυχολογία

            •          Το Vbac (φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική)

            •          Τη βρεφική φροντίδα

            •          Τις πρώτες Βοήθειες

Κατά τη διάρκεια του all4baby event 2023 κάθε επισκέπτρια έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί την υπηρεσία speed dating. Με τη νέα μας υπηρεσία, μπορείς και εσύ να γνωρίσεις και να συνομιλήσεις, εντελώς δωρεάν, με τον ειδικό που σε ενδιαφέρει (γιατρό, μαία, εκπαιδευτή κα.) σε ένα ολιγόλεπτο ραντεβού που μπορείς να κλείσεις μέσω της γραμματείας μας.

Μην μένεις χαμένη στις πληροφορίες του διαδικτύου. Αν είσαι μέλλουσα ή νέα μανούλα/ μπαμπάς, έλα να γνωριστούμε από κοντά, να δώσουμε απαντήσεις στις απορίες σου και να σε γεμίσουμε με μοναδικά δώρα.

 

Δήλωσε εδώ την συμμετοχή σου με δωρεάν προεγγραφή

Facebook

Instagram

Και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. στέλνοντας το όνομά και επώνυμό σου.

 

To Cyber bulling αποτελεί μια σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των παιδιών σας στο διαδίκτυο. Το φαινόμενο του κυβερνοεκφοβισμού αναφέρεται στη χρήση της τεχνολογίας (ηλεκτρονικό έγκλημα) για τη διάπραξη βίας και εκφοβιστικής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

 

Πλέον, το Cyber bulling μπορεί να επηρεάσει τη ζωή και την ψυχολογία των παιδιών σας, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Στο παρόν άρθρο, θα δώσουμε μερικές συμβουλές για την προστασία των παιδιών σας από τον κυβερνοεκφοβισμό.

 

Τι είναι ο κυβερνοεκφοβισμός (Cyber bulling);

 

Ο κυβερνοεκφοβισμός είναι η χρήση της τεχνολογίας για την επίθεση και τον εκφοβισμό στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι επιθέσεις μπορούν να λάβουν πολλές μορφές, όπως η αποστολή ανώνυμων μηνυμάτων, η δημοσίευση προκλητικών σχολίων ή φωτογραφιών, η διάδοση ψευδών πληροφοριών κα. 

 

Όλες αυτές οι ενέργειες έχουν ως στόχο την προκλητική συμπεριφορά και τη βία, που μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για το θύμα.

 

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι του κυβερνοεκφοβισμού;

 

Ο κυβερνοεκφοβισμός μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ψυχολογία και την ευημερία των παιδιών σας. Τα παιδιά που εκτίθενται σε κυβερνοεκφοβισμό μπορεί να αναπτύξουν κατάθλιψη, αγχωτικές διαταραχές, κατάχρηση ουσιών, απομόνωση και απόσυρση από την κοινωνία. Ο κυβερνοεκφοβισμός μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρές σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες, όπως αυτοτραυματισμός και ακόμη και αυτοκτονία.

 

Οι γονείς πρέπει να επιτηρούν τη δραστηριότητα των παιδιών τους στο διαδίκτυο και να τους βοηθούν να αντιληφθούν τις συνέπειες του κυβερνοεκφοβισμού. Επίσης, πρέπει να παρακολουθούν τα κοινωνικά δίκτυα και τις συζητήσεις σε διάφορα φόρουμ για να ανιχνεύσουν τυχόν σημάδια του κυβερνοεκφοβισμού.

 

Επιπλέον, οι γονείς πρέπει να είναι πρότυποι και να δείχνουν καλό παράδειγμα στα παιδιά τους, ακολουθώντας τις βασικές αρχές ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

 

Τέλος, εάν κάποιο παιδί ή ενήλικας αντιμετωπίζει κυβερνοεκφοβισμό, πρέπει να ζητήσει βοήθεια από ειδικούς δικηγόρους ηλεκτρονικού εγκλήματος ή άλλους φορείς.

Η διάχυση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο αυξήθηκε εκθετικά την τελευταία δεκαετία. Οι σχετικές αναφορές, από 1 εκατομμύριο το 2010, ανήλθαν σε 32 εκατομμύρια το 2022, αποκαλύπτοντας 88 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο. Οι αναφορές δείχνουν ότι εταιρείες με διακομιστές στην ΕΕ έχουν γίνει πλέον οι μεγαλύτεροι υποδοχείς τέτοιου είδους υλικού σε παγκόσμιο επίπεδο (85% του υλικού το 2020). Το ποσοστό αυτό δείχνει μια ανησυχητική ανοδική τάση- η Ευρώπη μετατρέπεται σε κόμβο διάδοσης εικόνων σεξουαλικής βίας στο διαδίκτυο και ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί αυτό είναι να ανακοπεί η ροή από την πηγή, δηλαδή τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Στις 21 Φεβρουαρίου, κατά την επίσημη Ευρωπαϊκή Ημέρα Θυμάτων Εγκλήματος, ομάδες επιζώντων κακοποίησης και οργανώσεις παιδικής προστασίας από όλη την Ευρώπη ξεκίνησαν μια καμπάνια συλλογής υπογραφών για τη βελτίωση των μηχανισμών προστασίας παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δράση αυτή αποσκοπεί κυρίως, στην ενίσχυση της νομοθεσίας στον τομέα της σεξουαλικής βίας στο διαδίκτυο. Δεκάδες χιλιάδες υπογραφές πρόκειται να συγκεντρωθούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες τους επόμενους μήνες. Δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν μια τέτοια πρωτοβουλία.

Η συλλογή υπογραφών ξεκίνησε από την «Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης», του Ιδρύματος Guido Fluri, το οποίο είναι αφιερωμένο στον αγώνα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών σε όλη την Ευρώπη.

«Αυτή η σεξουαλικοποιημένη βία στο Διαδίκτυο πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο Guido Fluri, δημιουργός του Guido Fluri Foundation και εμπνευστής της «Πρωτοβουλίας Δικαιοσύνης» (Justice Initiative) «διότι πίσω από κάθε εικόνα κρύβεται μια κακοποίηση και πίσω από κάθε κακοποίηση κρύβεται ένα παιδί που υποφέρει». Μαζί με ομάδες επιζώντων και οργανώσεις παιδικής προστασίας από όλη την Ευρώπη, η Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης ξεκίνησε μια διεθνή εκστρατεία με στόχο τη βελτίωση της νομοθεσίας στην Ε.Ε. «Ο στόχος της εκστρατείας είναι διττός»,

αναφέρει ο κ. Fluri. «Αφενός, η υποστήριξη των ατόμων που έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη σεξουαλική βία και αφετέρου η πρόληψη, ώστε τα παιδιά να μην υποβάλλονται σε επαναλαμβανόμενη κακοποίηση. Απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και να ψηφίσει υπέρ της τρέχουσας νομοθετικής πρότασης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε όλα τα παιδιά και τους εφήβους και να αποδώσουμε δικαιοσύνη στους επιζώντες».

Η Ελλάδα είναι μία από τις 17 χώρες της Ε.Ε. που συμμετέχουν στην καμπάνια. Το Σωματείο ΕΛΙΖΑ ηγείται της πρωτοβουλίας στην Ελλάδα, συνεργάζεται με την «Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης», και θα συμβάλλει στην πανευρωπαική προσπάθεια συλλογής υπογραφών ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει ηγετική στάση παγκοσμίως και να ψηφίσει υπέρ της τρέχουσας πρότασης CSAM της Ε.Ε., ώστε να μπορέσουμε να προστατεύσουμε όλα τα παιδιά και τους εφήβους και να αποδώσουμε δικαιοσύνη για αυτούς που έχουν επιβιώσει από κακοποίηση.

Η κ. Αγγελική Βεργίτση, διευθύντρια της Πρωτοβουλίας Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να ενημερωθούν για το ανησυχητικά διαδεδομένο φαινόμενο της κακοποίησης των παιδιών μέσα από το διαδίκτυο και να υπογράψουν την πρόταση, συμβάλλοντας με την υπογραφή τους στην εξεύρεση βιώσιμων Καλών Πρακτικών που θα υιοθετηθούν από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και θα συμβάλλουν στην αναχαίτιση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. «Έχουμε μία χρυσή ευκαιρία να ενημερωθούμε σε βάθος για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη σεξουαλική υγεία των παιδιών και των εφήβων, με εργαλείο το διαδίκτυο και να συμμετάσχουμε με γνώση σε μία πανευρωπαϊκή εκστρατεία, προς όφελος των παιδιών, των παιδιών μας» τόνισε η επικεφαλής της πρωτοβουλίας και συνεργάτης του ΕΛΙΖΑ στην Ελλάδα, κ. Βεργίτση.

Η Επιτροπή της ΕΕ υποστηρίζει τη συλλογή υπογραφών

Ο Antonio Labrador Jimenez, επικεφαλής της ομάδας για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξήγησε τον κρίσιμο χαρακτήρα της προτεινόμενης νομοθεσίας της Ε.Ε για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών τα επόμενα χρόνια. «Εάν δεν εφαρμοστεί μια τέτοια νομοθεσία, δεν θα υπάρχει κανένας νόμιμος τρόπος να διασφαλιστεί ότι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου προστατεύουν τα παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η νομοθεσία θα ανοίξει το δρόμο για τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, ώστε να αποτρέψουν τη διακίνηση εικόνων και βίντεο παιδιών που κακοποιούνται σεξουαλικά, καθώς και άλλων θυμάτων και επιζώντων, και να αποτρέψουν ενήλικες από το να προσεγγίζουν παιδιά στο διαδίκτυο με σκοπό να τα κακοποιήσουν σεξουαλικά. Όταν είναι αναγκαίο, η νομοθεσία θα απαιτεί από τις εταιρείες να εντοπίζουν, να αναφέρουν και να αφαιρούν τέτοιες εικόνες και βίντεο. Επιπλέον, η νομοθεσία θα δημιουργήσει ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, το οποίο θα διασφαλίσει τη διαφάνεια αυτής της διαδικασίας και θα διευκολύνει τις προσπάθειες για την παροχή βοήθειας στους επιζώντες σε ολόκληρη την ΕΕ. Ο Antonio Labrador Jimenez εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την καμπάνια συλλογής υπογραφών της Πρωτοβουλίας Δικαιοσύνης, καθώς θα συμβάλει στο να προσελκύσει την προσοχή στα προβλήματα που στοχεύει να επιλύσει η νομοθεσία.

Ομάδες παιδικής προστασίας: Η προστασία από την κακοποίηση είναι ανεπαρκής

«Πρέπει να δράσουμε τώρα», τονίζει η Nina Vaaranen-Valkonen, εκτελεστική διευθύντρια της Suojellaan Lapsia, Protect Children (Φινλανδία), μιας από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές οργανώσεις προστασίας των παιδιών. «Για τους επιζώντες, και μόνο η γνώση ότι ένα βίντεο ή μια φωτογραφία της κακοποίησής τους κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είναι καταστροφική. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για ρύθμιση και νέα νομοθεσία. Η ισχύουσα νομοθεσία που βασίζεται σε εθελοντικές προσπάθειες δεν επαρκεί. Είναι καιρός να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα του παιδιού και να απαιτήσουμε συλλογικά δεσμευτικούς κανόνες για να καταστήσουμε το διαδίκτυο ασφαλές για τα παιδιά. Μέσα από την Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων και των επιζώντων».

Οι ευρωπαϊκές ομάδες επιζώντων κακοποίησης υποστηρίζουν τη συλλογή υπογραφών

Ομάδες επιζώντων από όλη την Ευρώπη συνεργάζονται με την Πρωτοβουλία Δικαιοσύνης. Μία από αυτές είναι το Brave Movement, ένα διεθνές κίνημα επιζώντων και συμμάχων που ζητούν τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας με θύματα παιδιά παγκοσμίως.

«Υποστηρίζουμε τις ενέργειες της Πρωτοβουλίας Δικαιοσύνης μαζί με πολλές άλλες ΜΚΟ», δήλωσε η Mié Kohiyama, συμπρόεδρος της ομάδας εργασίας του Brave Movement Europe και συνιδρύτρια της BeBraveFrance. Αρκετοί επιζώντες παιδικής κακοποίησης κατέθεσαν επίσης τις μαρτυρίες τους στη Συνέντευξη Τύπου.

Ανάμεσά τους ήταν και η Saga, μια επιζήσασα από τη Σουηδία: «Είναι τιμή μου να συμμετέχω στην εκστρατεία της Πρωτοβουλίας Δικαιοσύνης στην ΕΕ και να συνεργάζομαι με άλλους οργανισμούς και συλλόγους για τα δικαιώματα των παιδιών. Σήμερα εγκαινιάζουμε την πρώτη

ευρωπαϊκή συλλογή υπογραφών κατά της παιδικής κακοποίησης, μιας εκστρατείας ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα κάθε παιδιού στην παιδική του ηλικία - απαλλαγμένη από τη σεξουαλική κακοποίηση. Πρέπει να δράσουμε τώρα. Καλώ την ΕΕ να προωθήσει τις προσπάθειές της για την υποστήριξη των επιζώντων και να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για την καταπολέμηση της κακοποίησης. Πρέπει να είμαστε επίμονοι και δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Ας ξεκινήσουμε όλοι μαζί υπογράφοντας αυτήν την πρόταση».

Πολιτική υποστήριξη στο Κοινοβούλιο της ΕΕ

Μεταξύ των πολλών πολιτικών υποστηρικτών της δράσης είναι η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Marion Walsmann. Κατά τη γνώμη της, οι πάροχοι υπηρεσιών πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργό και υπεύθυνο ρόλο, έτσι ώστε το υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών όχι μόνο να εντοπίζεται και να αφαιρείται ταχύτερα, αποφεύγοντας έτσι τη διάδοσή του, αλλά και να αυξάνεται η πρόληψη. «Φυσικά, η προστασία των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του διαδικτύου είναι σημαντική, αλλά η προστασία των δεδομένων δεν πρέπει να προστατεύει του κακοποιητές. Υπέγραψα την πρόταση για βελτίωση του μηχανισμού προστασίας των παιδιών στην Ευρώπη και το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς και δεν το λέω αυτό ως ευρωβουλευτής αλλά ως μητέρα δύο παιδιών. Επειδή έστω κι ένα κακοποιημένο παιδί, είναι πολύ», δήλωσε η ευρωβουλευτής.

 

Υπογράψτε την πρόταση εδώ:  https://justice-initiative.eu/el/petition/    

Περισσότερες πληροφορίες: www.justice-initiative.eu 

Social media: 

Facebook

Instagram

Οι πρώτες ημέρες με το μωρό εκτός από μαγικές, είναι και αρκετά γεμάτες, καθώς οι γονείς πρέπει να εξασκηθούν στο τάισμα, στο νανούρισμα και στη φροντίδα του, με την αλλαγή της πάνας να είναι αρκετά συχνή και, συνάμα, απαιτητική. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα σημεία «κλειδιά» για τη σωστή αλλαγή πάνας:

1. Προετοιμαζόμαστε

Πρώτα, πλένουμε τα χέρια μας. Στη συνέχεια, βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε κοντά μας όλα τα απαραίτητα, όπως:

  • πάνες απαλά
  • κρέμα αλλαγής πάνας
  • σακουλάκι μιας χρήσης
  • μια καθαρή αλλαξιά για το μωρό μας, σε... περίπτωση ανάγκης

2. Αφαιρούμε τη λερωμένη πάνα

Ξαπλώνουμε το μωρό μας ανάσκελα πάνω στην αλλαξιέρα και ξεκουμπώνουμε τις γλωττίδες της λερωμένης πάνας σε κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, ανασηκώνουμε το μωρό μας απαλά από τα ποδαράκια του και απομακρύνουμε την πάνα. Εάν υπάρχουν πολλές ακαθαρσίες στην πάνα, χρησιμοποιούμε το καθαρό πάνω μισό της πάνας για να σκουπίσουμε τα υπολείμματα των ακαθαρσιών στη μηρογεννητική περιοχή. Στη συνέχεια, τυλίγουμε τη λερωμένη πάνα, κολλάμε τα αυτοκόλλητα και την τοποθετούμε στο σακουλάκι. Φροντίζουμε το μωρό μας να μην φτάνει με τα χεράκια του το σακουλάκι αυτό.

3. Καθαρίζουμε σχολαστικά το δέρμα του μωρού μας

Εφόσον απαλλαχτήκαμε από τη λερωμένη πάνα, αφιερώνουμε λίγα λεπτά για να πλύνουμε την ευαίσθητη περιοχή του μωρού, ιδανικά με φορά από μπροστά προς τα πίσω, για να αποφεύγεται η μεταφορά των μικροβίων. Προτείνεται, εφόσον η αλλαγή πάνας γίνεται σε σπίτι, ο καθαρισμός του μωρού να πραγματοποιηθεί με νεράκι και ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν, όπως το Gentle Cleansing Gel Mustela® στην μπανιέρα του ή στο νιπτήρα, για καλύτερα αποτελέσματα.

4. Εφαρμόζουμε την καθαρή πάνα

Έχοντας τελειώσει με την καθαριότητα, σειρά έχει η περιποίηση με εξειδικευμένα προϊόντα, όπως είναι η Κρέμα Αλλαγής Πάνας VBC 1>2>3 Mustela®. Αφού έχουμε στεγνώσει καλά την περιοχή, ανασηκώνουμε ξανά το μωρό από τα ποδαράκια του και τοποθετούμε από κάτω του μία καθαρή πάνα. Στη συνέχεια, β άζουμε στο δάχτυλό μας κρέμα ίση με ένα φουντούκι και εφαρμόζουμε πάνω στην καθαρή και στεγνή μηρογεννητική περιοχή του μωρού μας. Με 98% συστατικά φυσικής προέλευσης , η Κρέμα Αλλαγής Πάνας VBC 1>2>3 Mustela® παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα του δέρματος στην ευαίσθητη περιοχή σε κάθε αλλαγή πάνας, από την πρώτη κιόλας ημέρα της γέννησης*. Έχει τριπλή δράση, καθώς προλαμβάνει τους ερεθισμούς, καταπραΰνει από την πρώτη κιόλας εφαρμογή και επανορθώνει τον δερματικό φραγμό με διάρκεια ακόμα και σε περιόδους που απαιτούνται περισσότερες αλλαγές πάνας. Επιπλέον, εφαρμόζεται χωρίς να κολλάει στα χέρια, απορροφάται γρήγορα και ξεβγάζεται πολύ εύκολα.

Αφού έχουμε ολοκληρώσει την εφαρμογή της κρέμας, κλείνουμε απαλά την πάνα και ελέγχουμε ότι εφαρμόζει καλά στο μωρό μας. Προσοχή: Η πάνα δεν θα πρέπει να είναι πολύ σφιχτή. Επιπλέον, θα πρέπει να είναι διπλωμένη προς τα κάτω στο σημείο του ομφάλιου λώρου, προκειμένου να αποφεύγεται ο ερεθισμός του κολοβώματός του μέχρι να πέσει.

5. Ολοκληρώνουμε

Αφού έχουμε τελειώσει με την αλλαγή της πάνας και έχουμε τοποθετήσει το μωρό μας στο κρεβατάκι του, καθαρίζουμε την αλλαξιέρα και απολυμαίνουμε τα χέρια μας.

Extra tips !

  • Αν χρειαστεί να αλλάξουμε πάνα στο μωρό μας εκτός σπιτιού, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της βόλτας του, τότε καθαρίζουμε την λερωμένη περιοχή με το No Rinse Cleansing Water Mustela® ή εναλλακτικά με τα νέα Cleansing Wipes Mustela® , που καθαρίζουν αποτελεσματικά με μια κίνηση.
  • Ανεξάρτητα από την ηλικία του μωρού, δεν το αφήνουμε ποτέ χωρίς επίβλεψη σε υπερυψωμένη επιφάνεια — ούτε για δευτερόλεπτο.
  • Κρατάμε συνεχώς με το ένα μας χέρι το μωρό μας. Έτσι, σιγουρευόμαστε ότι είναι διαρκώς ασφαλές, όσο ψάχνουμε για μια καθαρή πάνα ή άλλα απαραίτητα.
  • Δεν σφίγγουμε πολύ την πάνα, καθώς μπορεί να πιέσουμε το στομαχάκι του μωρού μας. Οι σφιχτές πάνες μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν ερεθισμούς στην περιοχή, λόγω της τριβής ή της έντονης υγρασίας.

Όλα τα προϊόντα Mustela® συνιστώνται από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας και διατίθενται στα φαρμακεία, ηλεκτρονικά φαρμακεία και επιλεγμένα σημεία πώλησης.
* Συμπεριλαμβανομένων των νεογνών που βγήκαν από τη Νεογνική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Και ενώ έχω κλείσει τον πέμπτο μήνα και η εγκυμοσύνη μου πάει πολύ καλά, το άγχος πια έχει δώσει τη θέση του στο πιο διασκεδαστικό κομμάτι… τα ψώνια για το μωρό!!! Έκανα τις βόλτες μου στα μαγαζιά, χάζεψα online, πάλεψα πολύ μέσα μου να συγκρατηθώ και να πάρω τα απαραίτητα για το μωρό… και πιο πολύ ήθελα να πάρω πράγματα που να είναι value for money, χρηστικά μεν αλλά να μου αρέσουν κιόλας. Διαλέξαμε κούνια, ριλάξ, μπανάκι.. αυτά ήταν τα εύκολα.

Στο τέλος αφήσαμε το καρότσι, το πρώτο όχημα του μωρού…. Εκεί βρήκα τόση ποικιλία και τόσο μεγάλος εύρος τιμών που μπερδεύτηκα τελείως… Λέω πριν καταλήξω σε καρότσι θα κάνω μια μίνι έρευνα στις φίλες, συναδέλφισσες, ξαδέρφες, κουμπάρες που έχουν ήδη παιδιά και εμπειρία πάνω στο φλέγον θέμα «καρότσι» να μου πουν τι να προσέξω, ποια χαρακτηριστικά είναι σημαντικά για να διαλέξω το δικό μας καρότσι. Τι το ήθελα… Οι γνώμες άπειρες και διαφορετικές!

-«Να είναι 3 σε 1, να έχει δικό του κάθισμα για το αυτοκίνητο και καλαθούνα που να κουμπώνουν πάνω στον σκελετό για να μπορείς να πηγαίνεις παντού χωρίς να ξυπνάς το μωρό!»

-«Μην πάρεις 3 σε 1, τα αυγά που έχουν δεν είναι καλά και πρόσεχε να έχει βάση το αυγό για το αυτοκίνητο, το βάζεις βγάζεις στο πι & φι χωρίς να ταλαιπωρείσαι με τις ζώνες!»

-«Μην πάρεις καρότσι με καλαθούνα, δεν χρειάζεται, το μωρό ιδρώνει εκεί μέσα και δε θα του αρέσει!»

-«Πρόσεξε να είναι μικρό το καρότσι! Να χωράει στο ασανσέρ σου και στο πορτ-μπαγκάζ – μην την πατήσεις σαν κι εμάς….»

-«Να είναι ευρύχωρο και να κρατάει βαρύ παιδί! Αν το χρειαστείτε για ύπνο στις βραδινές βόλτες αργότερα που το παιδί θα είναι μεγάλο να αντέχει!»

-«Να είναι ελαφρύ για να μπορείς να το σηκώνεις μόνη σου, αλλιώς θα σε κουράσει αργότερα και θα πάρεις και δεύτερο περιπάτου!»

-«Να ανοίγει και να κλείνει εύκολα, να μπορείς να το χειριστείς μόνη σου με το ένα χέρι ενώ κρατάς το μωρό!»

-«Να βγαίνουν τα υφάσματα να πλένονται, δεν φαντάζεσαι πόσες φορές θα στο λερώσει το νινί με γουλιές, εμετούς και άλλα τέτοια υπέροχα…»

-«Εσύ είσαι κοντούλα ο άντρα σου ψηλός,  πρόσεχε να έχει διάφορες θέσεις το τιμόνι για να βολεύει και τους δυο!»

-«Πρόσεχε να έχει μεγάλη και σκούρα κουκούλα! Να μην ζαλίζει το παιδί ο ήλιος το καλοκαίρι!»

Πφφφφφ! Πιο πολύ με μπέρδεψαν παρά με βοήθησαν… Τόσα πράγματα πρέπει να προσέξω; Και πως να τα συνδυάσω όλα αυτά; Και ευρύχωρο και μικρό και ελαφρύ… να είναι 3 σε 1 ή όχι; Το πορτ-μπεμπέ αξίζει ή δε θα το χρησιμοποιήσουμε και είναι πεταμένα λεφτά; Υπάρχει άραγε ένα καρότσι που να συνδυάζει όλα τα παραπάνω; Δύσκολο το πρότζεκτ, δύσκολο τα ψάξιμο μόνη μου online. Αποφάσισα να πάω σε μεγάλο πολυκατάστημα μια καθημερινή πρωί που δεν έχει κόσμο, με το χαρτάκι μου με σημειωμένα τα ζητούμενα, να πάρω μια πωλήτρια αγκαζέ και να βρούμε το ιδανικό καρότσι που θα πληρούσε όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις ή τουλάχιστον τις περισσότερες από αυτές!

Βρίσκω τον άνθρωπό μου, μια υπέροχη κυρία που φαινόταν να το κατέχει το άθλημα και τις αραδιάζω τα θέλω μου…. Κι εκεί που περίμενα ότι θα με κοιτάξει σαν εξωγήινη, εκείνη μου χαμογελάει σχεδόν πονηρά και μου λέει «Μπράβο σας, σας βρίσκω πολύ καλά διαβασμένη!» Με πήγε μπροστά στο σύστημα μεταφοράς Electa Quattro της Inglesina. «Αυτό εδώ το σύστημα μεταφοράς συγκεντρώνει όλα όσα μου ζητήσατε.» Και τώρα αρχίζει η επίδειξη…

Είναι από το νέο μοντέλο της Inglesina – μια δοκιμασμένη μάρκα που δουλεύουμε δεκαετίες,- που βραβεύτηκε κιόλας φέτος στα Mother and Baby Awards. Είναι το ιδανικό καρότσι για εκείνους που ζουν στους ρυθμούς της πόλης, που όμως δε θέλουν να  θυσιάσουν την άνεση και ευεξία του παιδιού τους. Ο σκελετός του είναι πολύ ελαφρύς και μικρός (5,5 κιλά), ανοίγει, κλείνει και οδηγείται εύκολα με το ένα χέρι, και πολύ εύκολα κουμπώνει πάνω του το κάθισμα, το αυγό και η καλαθούνα. Το συνολικό του βάρος μαζί με το κάθισμα είναι μόλις 8,7 κιλά, και μπορείς εύκολα να το διαχειριστείς. Όταν είναι κλειστό, το καρότσι καταλαμβάνει το μέγεθος μίας βαλίτσας καμπίνας και μπορεί να τοποθετηθεί άνετα και εύκολα ακόμη και στο πιο μικρό πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου πόλης. Το τιμόνι του διαθέτει διαφορετικές βαθμίδες ανάκλησης για να διευκολύνει τον κάθε γονέα ανεξαρτήτως ύψους.

Είναι κατάλληλο για χρήση από τη γέννηση έως και τα 22 κιλά βάρος, κατά προσέγγιση 4 ετών. Το πορτ-μπεμπέ είναι ιδιαιτέρως ευρύχωρο, το οποίο επιτρέπει τη χρήση για όσο το δυνατό περισσότερο διάστημα, προσφέροντας στο νεογέννητο μωρό όσο χώρο χρειάζεται. Το πρωτοποριακό στρώμα στήριξης Welcome Pad® που διαθέτει ευνοεί τη διατήρηση της ύπτιας θέσης και την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, διευκολύνοντας τη σωστή αναπνοή του μωρού. Μειώνει τον κίνδυνο πλαγιοκεφαλίας και προσαρμόζεται στην ανάπτυξη του νεογέννητου, χάρη στη δυνατότητα ρύθμισης του κυλίνδρου της στήριξης των ποδιών. Τόσο το Welcome Pad® όσο και το πορτ-μπεμπέ είναι κατασκευασμένα από ίνες μπαμπού, υλικό το οποίο είναι διαπνέον, υποαλλεργικό και αντιβακτηριδιακό, ιδανικό για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού.

Επίσης στο σύστημα Quattro συμπεριλαμβάνεται και η βάση στήριξης Standup  για να τοποθετείς εντός του σπιτιού όπου θες το πορτ-μπεμπέ και να το κάνεις για τους πρώτους 5-6 μήνες κρεβατάκι για το μωρό σου ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι ή ακόμα και στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού!

Τέλος μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο καθίσματα αυτοκινήτου, το Darwin Infant i-Size (R129) ή το Cab (R44/04). Εμείς επιλέξαμε το Darwin Infant i-Size, που είναι βραβευμένο και εγκεκριμένο σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ECE R129 i-Size και συνοδεύει το μωρό από τη γέννηση μέχρι τα 75 εκ. σε ύψος. Έχει υποβληθεί σε test της ADAC και βαθμολογήθηκε ως «good». Είναι ευρύχωρο και εξοπλισμένο με ένα εξελιγμένο πλευρικό σύστημα προστασίας από τα χτυπήματα (τεχνολογία Side Head Protection). Το προσκέφαλο έχει ρυθμιζόμενο ύψος  και οι ιμάντες 3 σημείων του προσαρμόζονται στην ανάπτυξη του μωρού. Είναι ελαφρύ και πρακτικό στη μεταφορά του χάρη στο χαμηλό του βάρος, τοποθετείται και αφαιρείται εύκολα από το αυτοκίνητο στο σκελετό του καροτσιού και στη βάση στήριξης stand up. Επίσης πήραμε και τη Isofix βάση αυτοκινήτου Darwin i-Size που χρησιμοποιείται σε δύο παιδικά καθίσματα, στο κάθισμα αυτοκινήτου που πήραμε τώρα αλλά και στο επόμενο κάθισμα (Darwin Toddler i-Size) που θα καθίσει το παιδί έως τα 105εκ. – περίπου 4 ετών.

Τα στοιχεία του συστήματος μεταφοράς Electa διαθέτουν εξωτερικά καλύμματα με πλούσια επένδυση για καλύτερη θερμομόνωση και προστασία από τις καιρικές συνθήκες κάθε εποχής, καθώς και κουκούλες με δείκτη προστασίας UPF 50+ κατά των ακτινών UV με επεκτεινόμενα σκίαστρα.

Με έξι χρώματα για να διαλέξω, εγώ βρήκα το αγαπημένο μου: Nolita Beige!

A picture containing outdoor, stoneDescription automatically generated

Μετά λοιπόν από πολύ ψάξιμο βρήκα το ιδανικό καρότσι – ή μάλλον σύστημα μεταφοράς 4 σε 1 για εμάς και το νέο μέλος της οικογένειάς μας, που πληρούσε ΟΛΑ τα κριτήρια που είχα επιλέξει. Μια φιλική συμβουλή σε όλες τις νέες μανούλες που είναι πελαγωμένες: Να ρωτάτε τις γνωστές σας μαμάδες που έχουν εμπειρία την γνώμη τους, αλλά να φιλτράρετε όσα ακούτε και να κρατάτε αυτά που πιστεύετε ότι ταιριάζουν στη δική σας ιδιοσυγκρασία και τρόπο ζωής. Η γνώση είναι δύναμη, αλλά το ένστικτό σας  θα είναι ο οδηγός σας από εδώ και πέρα.

Τώρα είναι όλα στημένα εδώ στο παιδικό δωμάτιο και περιμένουν την μικρή μου πριγκίπισσα να τα χαρεί κι εμείς μαζί της, ανυπομονούμε να έρθει στην αγκαλιά μας!

Σελίδα 1 από 186

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…