ParentBook

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

Οποιοσδήποτε τύπος εκφοβισμού μπορεί να έχει σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις σε ένα παιδί. Το άγχος, ο φόβος, η κατάθλιψη, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, τα προβλήματα συμπεριφοράς και οι ακαδημαϊκοί αγώνες είναι μόνο από τις λίγες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα παιδιά εάν είναι στόχοι. Ο διαδικτυακός εκφοβισμός, ωστόσο, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιζήμιος.

Υπάρχουν διάφοροι πιθανοί λόγοι για αυτό. Για παράδειγμα, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό εκφοβισμό - ο οποίος συχνά περιορίζεται στο σχολείο και σε γνωστούς εκφοβιστές - το cyberbullying μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή, μέρα ή νύχτα και να διαπράττεται από ανώνυμες πηγές. Αυτό το κάνει πιο αδυσώπητο και, συχνά, πιο σκληρό.

Ακόμη και το είδος της θυματοποίησης μπορεί να επηρεάσει τη σοβαρότητα των συνεπειών της. Για παράδειγμα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι φωτογραφίες και οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο ήταν πιο επιζήμιες από την παρενόχληση που δεχόταν μέσω μηνυμάτων κειμένου ή τηλεφωνικών κλήσεων.

Ενώ το cyberbullying μπορεί να συμβεί σε έναν δημόσιο ψηφιακό χώρο, όπως στις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί επίσης να λάβει τη μορφή ιδιωτικών μηνυμάτων – αφήνοντας μερικά παιδιά να διαχειρίζονται αυτό το μυστικό και τις επιπτώσεις του πάνω τους.

Η επίγνωση όλων των επιπτώσεων του διαδικτυακού εκφοβισμού δεν μπορεί μόνο να σας βοηθήσει να υποστηρίξετε ένα παιδί που ξέρετε ότι επηρεάζεται, αλλά σας βοηθά να συνειδητοποιήσετε καλύτερα τα σημάδια που μπορεί να είναι λόγοι ανησυχίας - και μια συζήτηση.

Συναισθηματικές επιδράσεις του το cyberbullying

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο διαδικτυακός εκφοβισμός είναι ένας σημαντικός παράγοντας άγχους στη ζωή ενός νεαρού ατόμου. Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι το 32% των παιδιών που είναι στόχοι διαδικτυακού εκφοβισμού αναφέρουν ότι βιώνουν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα άγχους.

Εκτός από το να αισθάνονται στενοχωρημένοι, μπορεί επίσης να αισθάνονται αμήχανα, πληγωμένοι, ακόμη και φόβο για την ασφάλειά τους. Μπορεί ακόμη και να κατηγορήσουν τον εαυτό τους για τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Εάν παρατηρήσετε μια αλλαγή στη διάθεση του παιδιού σας, μη διστάσετε να απευθυνθείτε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε εξειδικευμένο δικηγόρο ηλεκτρονικού εγκλήματος και σε ψυχολόγο για αξιολόγηση και υποστήριξη.

Ταπείνωση

Επειδή ο διαδικτυακός εκφοβισμός εμφανίζεται στον κυβερνοχώρο, ο διαδικτυακός εκφοβισμός είναι μόνιμος. Τα παιδιά ξέρουν ότι όταν κάτι είναι εκεί έξω, θα είναι πάντα εκεί έξω. Μπορούν να αισθάνονται εκτεθειμένα, ντροπιασμένα και συγκλονισμένα.

Όταν εμφανίζεται διαδικτυακός εκφοβισμός, οι δυσάρεστες αναρτήσεις, τα μηνύματα ή τα κείμενα μπορούν να κοινοποιηθούν σε πλήθος ανθρώπων. Ο τεράστιος όγκος των ανθρώπων που γνωρίζουν για τον εκφοβισμό μπορεί να οδηγήσει σε έντονα συναισθήματα ταπείνωσης

Όταν εμφανίζεται διαδικτυακός εκφοβισμός, οι γονείς μερικές φορές συνιστούν να κλείσετε τον υπολογιστή ή να απενεργοποιήσετε το κινητό τηλέφωνο. Αλλά για πολλά παιδιά, η χρήση αυτών των συσκευών θεωρείται ο πιο σημαντικός τρόπος επικοινωνίας με άλλους. Η απενεργοποίησή τους σημαίνει συχνά διακοπή της σχέσης τους με τον κόσμο τους, κάτι που μπορεί να τους κάνει να νιώθουν πιο απομονωμένοι.

Θυμός

Πολλά θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού θα θυμώσουν για αυτό που τους συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι ο θυμός είναι η πιο κοινή απάντηση στον διαδικτυακό εκφοβισμό (ακολουθούμενη από αναστάτωση και ανησυχία).

Μερικά παιδιά που πέφτουν θύματα μπορεί ακόμη και να σχεδιάσουν εκδίκηση και να εμπλακούν σε αντίποινα. Εκτός από το πρόβλημα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν, αυτή η προσέγγιση είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να τους κρατήσει κλειδωμένους στον κύκλο του εκφοβισμού-θύματος.

Παρόλο που είναι πάντα καλύτερο να συγχωρείς έναν νταή παρά να το φτιάχνεις, αυτό είναι συχνά πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Εάν το παιδί σας φαίνεται έντονα θυμωμένο για τον διαδικτυακό εκφοβισμό, μπορεί να το βοηθήσει να μιλήσει με έναν σύμβουλο ή θεραπευτή που μπορεί να το διδάξει να διοχετεύει αυτόν τον θυμό με παραγωγικούς τρόπους.

Αδυναμία

Τα θύματα του διαδικτυακού εκφοβισμού συχνά δυσκολεύονται να αισθάνονται ασφαλή. Μπορεί να αισθάνονται ευάλωτα και ανίσχυρα. Συνήθως, αυτά τα συναισθήματα εμφανίζονται επειδή ο διαδικτυακός εκφοβισμός μπορεί να εισβάλει στο σπίτι τους μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Δεν έχουν πια μέρος όπου μπορούν να δραπετεύσουν.

Για ένα θύμα, μπορεί να νιώθει ότι ο διαδικτυακός εκφοβισμός είναι παντού.

Επιπλέον, επειδή οι εκφοβιστές μπορούν να παραμείνουν ανώνυμοι, αυτή η συνειδητοποίηση μπορεί να κλιμακώσει τα συναισθήματα φόβου. Μερικές φορές τα παιδιά που στοχοποιούνται μπορεί να μην έχουν ιδέα ποιος προκαλεί τον πόνο, αν και ορισμένοι διαδικτυακοί εκφοβιστές επιλέγουν άτομα που γνωρίζουν και δεν έχουν πρόβλημα να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους.

Ψυχικές Επιδράσεις του Κυβερνοεκφοβισμού

Όταν ο διαδικτυακός εκφοβισμός είναι σε εξέλιξη, τα θύματα μπορεί να σχετίζονται με τον κόσμο γύρω τους διαφορετικά από τους άλλους. Για πολλούς, η ζωή μπορεί να αισθάνεται απελπιστική και χωρίς νόημα.

Μπορεί να χάσουν το ενδιαφέρον τους για πράγματα που κάποτε απολάμβαναν και να περνούν λιγότερο χρόνο αλληλεπιδρώντας με την οικογένεια και τους φίλους τους. Και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί κατάθλιψη και σκέψεις αυτοκτονίας.

Κατάθλιψη και Άγχος

Τα θύματα του διαδικτυακού εκφοβισμού μπορεί να υποκύψουν στο άγχος, την κατάθλιψη και άλλες καταστάσεις που σχετίζονται με το στρες. Το πρόσθετο άγχος της αντιμετώπισης του διαδικτυακού εκφοβισμού σε τακτική βάση μπορεί να τους κλέψει τα συναισθήματα ευτυχίας και ικανοποίησης. Μπορεί επίσης να αυξήσει τα συναισθήματα ανησυχίας και απομόνωσης.

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός μπορεί επίσης να διαβρώσει την αυτοπεποίθηση και τα συναισθήματα αυτοεκτίμησης, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην κατάθλιψη και το άγχος.

Η έρευνα υποστηρίζει σταθερά την ιδέα ότι τα αυξανόμενα επίπεδα διαδικτυακού εκφοβισμού οδηγούν σε υψηλότερα επίπεδα κατάθλιψης. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι το 93% των θυμάτων του διαδικτυακού εκφοβισμού ανέφεραν συναισθήματα θλίψης, αδυναμίας και απελπισίας.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός συχνά μηδενίζει αυτό που ήδη κάνει τα θύματα να αισθάνονται πιο ευάλωτα. Για παράδειγμα, ίσως ένα παιδί που αισθάνεται ανασφάλεια για ένα σημάδι εκ γενετής καταλήγει να δέχεται εκφοβισμό ακριβώς γι' αυτό.

Ακόμα κι όταν δεν συμβαίνει αυτό, όμως, ο διαδικτυακός εκφοβισμός μπορεί να έχει αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση. Οι στόχοι του εκφοβισμού μπορεί να αρχίσουν να νιώθουν έντονη δυσαρέσκεια με το ποιοι είναι. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αρχίσουν να αμφιβάλλουν για την αξία τους.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι επειδή οι νέοι έχουν έντονη ψυχολογική ανάγκη να είναι μέρος και να γίνονται αποδεκτοί από μια ομάδα συνομηλίκων, ο διαδικτυακός εκφοβισμός μπορεί να προκαλέσει ψυχολογική κακή προσαρμογή, μειωμένη ευημερία και τελικά χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Ακαδημαϊκά Θέματα

Τα παιδιά που πέφτουν θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού μπορεί να χάσουν το ενδιαφέρον τους για το σχολείο. Ως αποτέλεσμα, έχουν συχνά πολύ υψηλότερα ποσοστά απουσίας από τα παιδιά που δεν υφίστανται εκφοβισμό. Μπορεί να παραλείψουν το σχολείο για να αποφύγουν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά που τους εκφοβίζουν στον κυβερνοχώρο ή επειδή ντρέπονται και ταπεινώνονται από τα μηνύματα που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο.

Οι βαθμοί τους μπορεί επίσης να υποφέρουν επειδή δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν ή να μελετήσουν. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, τα παιδιά μπορεί είτε να εγκαταλείψουν το σχολείο είτε να χάσουν το ενδιαφέρον τους να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους μετά το γυμνάσιο.

Αυτοκτονικές σκέψεις και αυτοτραυματισμός

Μερικές φορές οι στόχοι του διαδικτυακού εκφοβισμού ανταποκρίνονται στα έντονα συναισθήματά τους βλάπτοντας τον εαυτό τους με κάποιο τρόπο. Για παράδειγμα, κάποιοι μπορεί να αυτοτραυματιστούν, όπως κόψιμο ή κάψιμο. Στην πραγματικότητα, η έρευνα έχει συσχετίσει σταθερά τον εκφοβισμό και τον αυτοτραυματισμό.

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός αυξάνει επίσης τον κίνδυνο αυτοκτονίας. Τα παιδιά που βασανίζονται συνεχώς από τους συνομηλίκους τους μέσω μηνυμάτων κειμένου, άμεσων μηνυμάτων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή εφαρμογών συχνά αρχίζουν να αισθάνονται απελπισμένα και ότι ο μόνος τρόπος για να ανακουφιστείτε από τον πόνο είναι να τερματίσουν τη ζωή τους.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να φαντασιώνονται ότι πεθαίνουν για να δραπετεύσουν.

Συμπεριφορικές Επιδράσεις του Κυβερνοεκφοβισμού

Τα παιδιά που υφίστανται διαδικτυακό εκφοβισμό ενδέχεται να εμφανίζουν τις ίδιες αλλαγές συμπεριφοράς με εκείνα που υφίστανται εκφοβισμό με πιο παραδοσιακούς τρόπους. Για παράδειγμα, παρουσιάζουν απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες και εμπλέκονται σε μυστική συμπεριφορά.

Σε ακραίες περιπτώσεις ή όταν ο διαδικτυακός εκφοβισμός είναι παρατεταμένος, τα παιδιά μερικές φορές παρουσιάζουν ακόμη και πιο σημαντικές αλλαγές συμπεριφοράς. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

Χρήση ναρκωτικών ή αλκοόλ: Τα παιδιά που παρενοχλούνται στο διαδίκτυο είναι πιο πιθανό να κάνουν κατάχρηση ουσιών. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι στόχοι του διαδικτυακού εκφοβισμού ήταν 2,5 φορές πιο πιθανό να κάνουν χρήση μαριχουάνας ή να εμπλακούν σε υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος από τους συνομηλίκους τους.

Παράλειψη σχολείου: Μερικές φορές, όταν τα παιδιά υφίστανται διαδικτυακό εκφοβισμό, η σκέψη να πάνε σχολείο είναι κάτι περισσότερο από ό,τι μπορούν να αντέξουν. Κατά συνέπεια, δεν είναι ασυνήθιστο να παραλείπουν το σχολείο ή ακόμη και να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο που οδηγεί σε αναστολή. Σε μια έρευνα, όσοι υπέστησαν διαδικτυακό εκφοβισμό ανέφεραν δύο ή περισσότερες αναστολές ή κρατήσεις το προηγούμενο έτος.

Οπλοφορία: Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τα παιδιά που υφίστανται διαδικτυακό εκφοβισμό είναι πιο πιθανό να φέρουν ένα όπλο στο σχολείο. Στην πραγματικότητα, μια έρευνα διαπίστωσε ότι οι στόχοι του διαδικτυακού εκφοβισμού ήταν οκτώ φορές πιο πιθανό να είχαν φέρει ένα όπλο στο σχολείο τις τελευταίες 30 ημέρες σε σχέση με τους συνομηλίκους τους.

Φυσικές Επιδράσεις του Κυβερνοεκφοβισμού

Το να είσαι στόχος διαδικτυακών εκφοβιστών μπορεί να είναι συντριπτικό, ειδικά αν πολλά παιδιά συμμετέχουν σε αυτό.

Τα αισθήματα υπερέντασης και άγχους μπορεί να εκδηλωθούν σωματικά, τα οποία ζητήματα όπως:

Γαστρεντερικά θέματα: Το άγχος του εκφοβισμού μπορεί επίσης να προκαλέσει ή να επιδεινώσει καταστάσεις όπως στομαχικές διαταραχές, κοιλιακό άλγος και έλκη στομάχου. Τα παιδιά μπορεί επίσης να αντιμετωπίσουν συχνή ναυτία, εμετό και διάρροια.

Διαταραγμένη διατροφή: Τα παιδιά που υφίστανται διαδικτυακό εκφοβισμό μπορεί να παρουσιάσουν αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες, όπως η παράλειψη γευμάτων ή η υπερφαγία. Επειδή η ζωή τους είναι εκτός ελέγχου, βλέπουν τα διατροφικά τους πρότυπα ως κάτι που μπορούν να ελέγξουν. Αυτές οι προσπάθειες μπορεί να μετατραπούν σε μια πλήρη διατροφική διαταραχή, ειδικά εάν ο εκφοβισμός έχει προκαλέσει παραμορφωμένη εικόνα σώματος.

Διαταραχές ύπνου: Η εμπειρία του διαδικτυακού εκφοβισμού μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο ύπνου ενός ατόμου. Μπορεί να υποφέρουν από προβλήματα ύπνου όπως αϋπνία, ύπνος περισσότερο από το συνηθισμένο ή εφιάλτες.

Εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας αντιμετωπίζει αλλαγές στις διατροφικές του συνήθειες και στον ύπνο του ή εάν αντιμετωπίζει αυξημένα σωματικά προβλήματα, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό του παιδιού σας. Αυτά μπορεί να είναι σημάδια μεγαλύτερου ζητήματος που χρειάζεται αξιολόγηση.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, η Mustela® πρωταγωνίστησε και πάλι στα «Mother & Baby Awards 2022», αποσπώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το βραβείο «Brand of the Year» καθώς και το βραβείο «Company of the year» για την ISOPLUS. Συνολικά, παρέλαβε 12 βραβεία, τα περισσότερα της βραδιάς, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την εξειδίκευσή της και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στον κλάδο των προϊόντων φροντίδας του μωρού, του παιδιού αλλά και της μέλλουσας και νέας μαμάς.

Τα «Mother & Baby Awards 2022», διοργανώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα από τη BOUSSIAS, με στόχο να επιβραβεύσουν τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του mother & baby care industry για την ποιότητα και την καινοτομία των προϊόντων και υπηρεσιών τους.

Η Mustela® έλαμψε με τις βραβεύσεις της, αφού αναδείχθηκε «Brand of the Year», παραλαμβάνοντας συνολικά 12 διαφορετικά βραβεία, ανάμεσα στα οποία και το «Company of the Year» για την ISOPLUS. Παράλληλα, χάρη στα 8 GOLD βραβεία που έλαβε σε διάφορες κατηγορίες και σειρές προϊόντων, απέδειξε γι’ ακόμη μια φορά την εξειδίκευσή της και την αφοσίωσή της στην καλύτερη δυνατή φροντίδα και ικανοποίηση κάθε ανάγκης περιποίησης των μωρών, των παιδιών και των μαμάδων

Πιο αναλυτικά, η Mustela® στα «Mother & Baby Awards 2022» έλαβε:

  • Τη διάκριση «Baby Brand of the Year» ως το Brand που είχε κορυφαία επίδοση συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από το σύνολο των βραβείων που κέρδισε, απ’ όλες τις υποψηφιότητες.
  • Τη διάκριση «Baby Company of the Year» για την ISOPLUS ως η εταιρία που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από το σύνολο των βραβείων που κατέκτησε, απ’ όλες τις υποψηφιότητες.  
  • Το βραβείο «GOLD» για την πιστοποίηση B Corp στην κατηγορία «Best Zero Waste Company» για 2η συνεχόμενη χρονιά
  • Το βραβείο «GOLD» για την υπηρεσία υποστήριξης των νέων και μελλουσών μητέρων σε συνεργασία με την ΑμΚΕ «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» στην κατηγορία «Best Corporate Social Responsibility» για 2η συνεχόμενη χρονιά  
  • Το βραβείο «GOLD» για την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων καθαρισμού μαλλιών Mustela® για κάθε ανάγκη στην κατηγορία «Best Shampoo» για 2η συνεχόμενη χρονιά  
  • Το βραβείο «GOLD» για την Κρέμα Αλλαγής Πάνας Mustela® VBC 1>2>3 στην κατηγορία «Best Baby Care Cream»  για 2η συνεχόμενη χρονιά 
  • Το βραβείο «GOLD» για την ολοκληρωμένη σειρά αντηλιακής προστασίας Mustela® στην κατηγορία «Best Sun Care Protection» 
  • Το βραβείο «GOLD» για την Nursing Comfort Balm Mustela® στην κατηγορία «Best Breastfeeding care Product»  
  • Το βραβείο «GOLD» για την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων περιποίησης με πιστοποιημένα βιολογικά συστατικά στην κατηγορία «Best Organic Babycare Product» 
  • Το βραβείο «GOLD» για τα Νέα Cleansing Wipes Mustela® στην κατηγορία «Best Babywipes»  
  • Το βραβείο «SILVER» για την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για τη μητέρα Mustela® Maternity στην κατηγορία «Maternity Product»
  • Το βραβείο «BRONZE» για την ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων μπάνιου Mustela® για κάθε τύπο δέρματος στην κατηγορία «Best Baby Bath»

 

Οι παραπάνω διακρίσεις σε ένα θεσμό όπως είναι τα Mother & Baby Awards αποτελούν ιδιαίτερη τιμή για τη Mustela®, καθώς επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά την ισχυρή της θέση στον κλάδο ως ειδικός στη φροντίδα του βρεφικού και παιδικού δέρματος.

Επιπρόσθετα, ισχυροποιούν τη δέσμευσή της να βρίσκεται δίπλα σε όλους τους γονείς από την πρώτη ημέρα της εγκυμοσύνης και της γέννησης ενός μωρού, προσφέροντας την καλύτερη και πιο εξειδικευμένη φροντίδα που αξίζει να έχει κάθε μαμά με το μωρό της.

 

 

Σχετικά με την ISOPLUS

Η ISOPLUS Α.Ε., με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο του φαρμακείου στην Ελλάδα, κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Έχοντας στο κέντρο της φιλοσοφίας της τον άνθρωπο, η ISOPLUS προσφέρει φυσικές και αποτελεσματικές λύσεις για τη βελτίωση της υγείας, με σκοπό την παροχή μιας ποιοτικής ζωής σε καθημερινή βάση. 

Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της αποτελούνται από άριστες πρώτες ύλες, βασισμένα στη μοναδική επιστημονική γνώση και εμπειρία των μεγαλύτερων οίκων παγκοσμίως.

Η ISOPLUS αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τον κορυφαίο οίκο συμπληρωμάτων διατροφής SOLGAR® , καθώς και τη δική της σειρά συμπληρωμάτων διατροφής myelements, τους οίκους καλλυντικών dr.organic και Optima, καθώς και τη μάρκα βρεφικών και παιδικών δερμοκαλλυντικών Mustela®. Πρόσφατα λάνσαρε και την Γαλλική μάρκα δερμοκαλλυντικών βιομιμητικής τεχνολογίας, SOSKIN.

 

Στοιχεία επικοινωνίας

ΙSOPLUS A.E.

τηλ: 210 9579 707, fax: 210 9572 16

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. www.isoplus.gr www.mustela.com.gr/

Όλοι οι μελλοντικοί γονείς ονειρεύονται τη στιγμή που θα κρατήσουν το μωρό τους στην αγκαλιά. Συνήθως, όμως, έχουν και αγωνία ή απορίες για την καθημερινή του φροντίδα! Για να… ξεδιαλύνουμε το τοπίο και να βοηθήσουμε τους γονείς σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη στιγμή της ζωής τους, καταγράφουμε κάποια βασικά βήματα της περιποίησης ενός μωρού:

 

 1. Μπάνιο

Το μπάνιο προσφέρει στο μωρό τη χαλάρωση και την αναζωογόνηση που χρειάζεται. Αυτό μπορεί να γίνεται 2-3 φορές την εβδομάδα, εφόσον η πάνα παραμένει καθαρή, όπως και το προσωπάκι και τα χεράκια του ή ακόμη και καθημερινά. Για να είναι ήρεμο το μωρό κατά τη διάρκεια του μπάνιου, σε περίπτωση που δεν του είναι τόσο ευχάριστο και αντιδρά, δημιουργούμε μια όμορφη ρουτίνα με χαδάκια και παιχνιδάκια, ώστε σύντομα να γίνει η αγαπημένη του.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης, να έχουν επιλέξει οι γονείς προϊόντα που σέβονται το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα.

- Σώμα και μαλλιά: Το Gentle Cleansing Gel Mustela® με Βιολογικό Αβοκάντο και ήπια φόρμουλα είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση σε σώμα, πρόσωπο και μαλλιά από την πρώτη ημέρα της γέννησης του μωρού*. Με 93% συστατικά φυσικής προέλευσης και σύνθεση που δεν προκαλεί δάκρυα, καθαρίζει απαλά και αποτελεσματικά, αφήνοντας μία μοναδική και ευχάριστη μυρωδιά. Επιπλέον, προστατεύει και καταπραΰνει το βρεφικό δέρμα και δεν το αφήνει να αφυδατωθεί από το σκληρό νερό του μπάνιου. 

 

- Ομφάλιος λώρος: Οι γονείς, κατά τη διάρκεια του μπάνιου, καλό είναι να διατηρούν το κολόβωμα του ομφάλιου λώρου καθαρό και στεγνό, μέχρις ότου συρρικνωθεί και πέσει.

- Νύχια: Παρότι τα νύχια ενός μωρού είναι συνήθως απαλά, μπορούν, ωστόσο, να γρατσουνίσουν το ευαίσθητο δερματάκι του. Για το κόψιμο των νυχιών του υπάρχουν ειδικά ψαλιδάκια με στρογγυλεμένη μύτη. Extra tip: η κατάλληλη ευκαιρία για το κόψιμο των νυχιών τους είναι μετά το μπάνιο τους ή, εναλλακτικά, όταν κοιμούνται και τα χεράκια τους είναι χαλαρά.  

 

2. Αλλαγή πάνας

Στα μωρά, ειδικά στα νεογέννητα η αλλαγή της πάνας είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνεται ακόμα και πάνω από 8 φορές τη μέρα. Για την πρόληψη εμφάνισης ερεθισμών ή συγκάματος χρειάζεται η αλλαγή να γίνεται έγκαιρα αλλά και με προσεκτικά βήματα. Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς αφού καθαρίσουν σχολαστικά τις ακαθαρσίες, είναι σημαντικό να εφαρμόζουν την κατάλληλη κρέμα, που θα καταπραΰνει το βρεφικό δέρμα και θα προλαμβάνει τυχόν ερεθισμούς

Ιδανική στην περίπτωση αυτή είναι η Kρέμα Αλλαγής Πάνας Mustela® VBC 1>2>3, η οποία παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα του δέρματος στη μηρογεννητική περιοχή από την πρώτη ημέρα της γέννησης*. Με 98% συστατικά φυσικής προέλευσης, προλαμβάνει τους ερεθισμούς σε κάθε αλλαγή πάνας, καταπραΰνει από την πρώτη εφαρμογή και επανορθώνει τον δερματικό φραγμό με παρατεταμένη χρήση. Είναι κατάλληλη και ασφαλής στη χρήση για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και στο ατοπικό, αφού δεν περιέχει αρώματα και συντηρητικά! Επιπλέον, εφαρμόζεται πολύ εύκολα στη μηρογεννητική περιοχή, χωρίς να κολλάει στα δάχτυλα, ούτε να αφήνει υπολείμματα.

 

 

3. Ενυδάτωση

Η ώρα της ενυδάτωσης μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για… μασάζ, χαρά και δέσιμο μεταξύ γονιού και μωρού! Πόσω, δε, μάλλον όταν οι γονείς έχουν στη διάθεσή τους το προϊόν που θα προσφέρει στο μωρό τους την περιποίηση που έχει ανάγκη.

Η Hydra Bébé® Body Lotion Mustela® με Βιολογικό Αβοκάντο παρέχει άμεση ενυδάτωση στο βρεφικό δέρμα, με αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας, ενώ είναι κατάλληλη για χρήση από την πρώτη ημέρα της γέννησης του μωρού*. Με 97% συστατικά φυσικής προέλευσης προστατεύει και ενδυναμώνει τον δερματικό φραγμό, αφήνοντας το δερματάκι του μωρού απαλό και μυρωδάτο. Η ανάλαφρη κρεμώδης υφή και η μοναδική μυρωδιά της θα κάνουν αυτήν την κρέμα ενυδάτωσης σίγουρα την αγαπημένη σας!

Η καθημερινή φροντίδα του μωρού είναι μία μοναδική, προσωπική στιγμή με τους γονείς τους, που τους φέρνει ακόμα πιο κοντά! Με την Mustela® μπορούν να την απολαμβάνουν για έως και 60 ημέρες με μόνο €0,67/ημέρα** με την συνδυαστική αγορά των:

- Limited Edition Gentle Cleansing Gel Mustela® 750ml 

- Hydra Bébé® Body Lotion Mustela® 300ml 

- Limited Edition Κρέμα Αλλαγής Πάνας Mustela® VBC 1>2>3 150ml 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο www.mustela.com.gr/newborn-essentials και να αναζητήσετε όλα τα προϊόντα Mustela® στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

* Συμπεριλαμβανομένων των νεογνών που βγήκαν από τη Νεογνική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 

** Αφορά τη συνδυαστική αγορά των Gentle Cleansing Gel Mustela® 750ml, Hydra Bébé® Body Lotion Mustela® 300ml & Limited Edition Mustela® VBC 1>2>3 150ml

Ο υπολογισμός της αναγκαίας ποσότητας χρήσης ανά ημέρα κατανάλωσης έγινε εμπειρικά βάσει μιας συνήθους ρουτίνας χρήσης των προϊόντων σε βρέφη 0-6Μ ως ακολούθως: 3 φορές/ημ (2 αντλήσεις έκαστην για το Gentle Cleansing Gel), 1 φορά/ημ (2 αντλήσεις έκαστην για το Hydra Bébé® Body Lotion) και 3 φορές/ημ (1 χρήση έκαστην σε ποσότητα ίση με την επιφάνεια ενός κέρματος (0,10Λ του ευρώ) για την VBC). Χρήση μεγαλύτερης συχνότητας/ποσότητας οδηγεί σε ανάλωση των προϊόντων σε διάστημα μικρότερο των εξήντα (60) ημερών. Για τη φροντίδα του βρέφους να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρο ή άλλον εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας. Η τιμή/ημέρα αποτελεί αναγωγή της τιμής ανά συσκευασία λαμβάνοντας υπόψη την ανωτέρω χρήση των προϊόντων. Ο υπολογισμός του κόστους/ημέρα ισχύει για την περίοδο Σεπτέμβριο - Οκτώβριο που διαρκεί η προωθητική ενέργεια. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 25%: GENTLE CLEANSING GEL 750ML 17.21€, HYDRA BEBE BODY LOTION 300ML 13.09€, VBC 15OML 9.71€

Δημιουργώντας τις βάσεις για τη διατροφή του παιδιού μας.

Σαν μαμά, πάντα ήθελα να προσφέρω το καλύτερο στο μωρό μου – κι αυτό ξεκίνησε πριν ακόμα έρθει στον κόσμο, με το να προσέχω τη διατροφή μου όσο ήμουν έγκυος. Υγιεινή και ισορροπημένη, συνέχισε να αποτελεί τη βασική μου προτεραιότητα και όταν άρχισα να δίνω στο μωρό μου τον μεγαλύτερο, σπουδαιότερο θησαυρό της ανθρώπινης διατροφής: το μητρικό γάλα μέσω του θηλασμού.

Καθώς έβλεπα το μωρό μου να μεγαλώνει, η επιθυμία μου να φροντίζω ώστε να τρέφεται σωστά μεγάλωνε κι αυτή μαζί του! Την ένιωσα ακόμη πιο έντονα, μαζί με αρκετό άγχος πρέπει να σας πω, όταν θα μπαίναμε σε ένα νέο στάδιο του διατροφικού του «ταξιδιού»: την εισαγωγή στις στερεές τροφές. «Τα καταφέραμε με τον θηλασμό – θα τα καταφέρουμε και τώρα;», ήταν η σκέψη που με απασχολούσε.

Ξεκινήσαμε με το μωρό μου σιγά-σιγά, όταν συμπλήρωσε τους έξι μήνες, με ένα γεύμα στερεάς τροφής την ημέρα ανάμεσα στα γεύματα με θηλασμό. Το πρώτο πράγμα που φροντίσαμε μαζί με τον μπαμπά, ήταν να προμηθευτούμε ένα καρεκλάκι πάνω στο οποίο το μωρό να κάθεται σωστά για το σώμα του, άνετα και αναπαυτικά. Πολύ βασικό επίσης, όπως διαπιστώσαμε αργότερα, είναι το καρεκλάκι να πλένεται εύκολα! Ειδικά στην αρχή, όσο το μωρό και εγώ ακόμα μαθαίναμε με φαγητό.

Λάτρευα τις πρώτες φορές που είδα το μωρό μου στο καρεκλάκι του, να κάθεται κανονικά κρατώντας το κεφαλάκι του μόνο του πλέον – ένα τόσο δα ανθρωπάκι, έτοιμο να φάει! Στόχος μου ήταν να κάνω την εμπειρία όσο πιο ευχάριστη και θετική γίνεται – και για τους δυο μας. Καθόμασταν μαζί ήσυχα και όμορφα – πάντα φρόντιζα για κάθε γεύμα μας να έχω αρκετό χρόνο στη διάθεσή μου, έτσι ώστε να μην αγχώνομαι και να μη μεταφέρω το άγχος αυτό στο μωρό μου. Την πρώτη-πρώτη φορά που έδωσα στο μωρό μου μια άλλη γεύση εκτός από το μητρικό γάλα, την έφτυσε.

Η λέξη-κλειδί εδώ είναι μία: «υπομονή»..
Υπομονή, ηρεμία και… σωστός εξοπλισμός! Προμηθεύτηκα αδιάβροχες σαλιάρες για το μωρό μου, γιατί έτσι φεύγει το άγχος για το αν λερώθηκε το ρούχο και εστιάζουμε πάνω σε αυτό που είναι αληθινά σημαντικό, να μάθει το μωρό μας να τρώει σωστά.
Μετά, επειδή το μωρό μου είχε την τάση να βγάζει τη σαλιάρα του, δοκίμασα τις σαλιάρες με μανικάκι που είναι πιο άνετες, έχουν μια αίσθηση κανονικού ρούχου πάνω στο σώμα και δεν ενοχλούν. Επίσης, δημιούργησα ένα περιβάλλον μακριά από οτιδήποτε μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή του, μακριά από οθόνες και φωνές. Σκέφτηκα να συνδυάσω το γεύμα με θετικά εξωτερικά ερεθίσματα και δοκίμασα την κλασική μουσική σε χαμηλή ένταση, η οποία μας ηρεμούσε και τους δύο, μαμά και παιδί, κάνοντας το επόμενο βήμα μας στη σωστή διατροφή ακόμα πιο ευχάριστο.

Αρχίσαμε σιγά-σιγά να εισάγουμε νέες και θρεπτικές γεύσεις: πολτοποιημένα φρούτα για δεκατιανό, χορτόσουπες και κρεατόσουπες για μεσημεριανό. Έμφαση έδινα πάντα στα εποχιακά φρούτα και ειδικά σε όσα ήταν πιο γλυκά και πιο μαλακά, ώστε το μωρό να τα τρώει πιο ευχάριστα. Επίσης, η εισαγωγή των νέων γεύσεων γινόταν πάντα μία-μία, ώστε να έχω το νου μου για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις – δεν είχαμε καμία, ευτυχώς! Για να τρώει πιο εύκολα όλες αυτές τις νέες γεύσεις, φρόντιζα ώστε οι υφές να είναι στην αρχή πιο αραιές, πιο «οικείες» σε σχέση με το γάλα που είχε συνηθίσει μέχρι τότε – αραίωνα τις σουπίτσες ή τα αλεσμένα φρούτα με λίγο νερό παραπάνω, το οποίο μείωνα σταδιακά ώστε οι γεύσεις να γίνονται όλο και πιο πυκνές και η μετάβαση του μωρού μου στη στερεά τροφή να έρχεται ομαλά.

Κάτι ακόμα που έκανα για να βοηθήσω το μωρό μου πιο εύκολα στο διατροφικό του ταξίδι: Πριν του δώσω να φάει κάτι, το δοκίμαζα η ίδια. Πώς μπορούσα να το κάνω πιο νόστιμο χωρίς τα «τρικ» των μεγάλων, το αλάτι και τη ζάχαρη; Μήπως με μια σταλιά φρεσκοστυμμένο λεμόνι και λίγο ωμό ελαιόλαδο μέσα στη σούπα; Ή με λίγο φρέσκο χυμό από ένα ολόγλυκο πορτοκάλι μέσα στα αλεσμένα φρούτα; Με αυτά τα μικρά αλλά υγιεινά «αρτύματα», κατάφερα να κάνω πιο ευχάριστες τις γεύσεις που εισήγαγα στη διατροφή του.

Επιθυμώντας να προσθέσω μέσα στη μέρα ένα γεύμα που το μωρό να τρώει άνετα, δοκίμασα στο απογευματινό του Βρεφικές Κρέμες ΓΙΩΤΗΣ, που περιέχουν 30% λιγότερα σάκχαρα σε σχέση με άλλες αντίστοιχες κρέμες και είναι οι μόνες ελληνικές. Από την ποικιλία γεύσεων, το μωρό μου λάτρεψε τη Φαρίν Λακτέ με Βρώμη ΓΙΩΤΗΣ – γεγονός που χάρηκα ιδιαίτερα κι εγώ, ως φαν της γεύσης και της διατροφικής αξίας της βρώμης. Οι Βρεφικές Κρέμες ΓΙΩΤΗΣ είναι εμπλουτισμένες με θρεπτικά συστατικά: Έμαθα ότι με ένα γεύμα που το μωρό μου έτρωγε ευχάριστα μέσα στη μέρα του, κάλυπτα το 30% των αναγκών του σε βιταμίνες Α, Β1* και D* ( που συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη των οστών), καθώς και το 40% των ημερήσιων αναγκών του σε ασβέστιο* (επίσης σημαντικό  για τα οστά) και σίδηρο (που μαζί με την D, συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ συμβάλλει και στη φυσιολογική γνωσιακή ανάπτυξη).

* Οι Βρεφικές Κρέμες ΓΙΩΤΗΣ είναι εμπλουτισμένες με βιταμίνες Β1, D και ασβέστιο όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία 2006/125/ΕΚ

Σε όλη αυτή τη νέα φάση ζωής, όπως εγώ έτσι και κάθε μαμά έχει έναν πολύτιμο σύμβουλο, τον παιδίατρο. Εκείνος με καθοδήγησε στο τι πρέπει να αποφύγω: Μέχρι να κλείσει το πρώτο έτος ζωής του, ένα μωρό πρέπει να μην τρώει μέλι, αλάτι, φρέσκο γάλα, ολόκληρους ξηρούς καρπούς, ολόκληρα στρογγυλά φρούτα (π.χ. ρόγες σταφυλιού). Επίσης, με συμβούλεψε ότι μετά τον δέκατο μήνα το μωρό μου μπορεί πλέον να μην τρώει τις τροφές του πολτοποιημένες. Οπότε ο στόχος είναι σταδιακά μέχρι τότε να τρώει τις τροφές του ψιλοκομμένες και μετά να μπορεί να παίρνει στο χεράκι του, για παράδειγμα, ένα κομμάτι φρούτο και να το τρώει μόνο του.

Όταν το άκουσα αυτό για πρώτη φορά, ομολογώ πως μου φάνηκε «βουνό». Τα καλά νέα: Δεν είναι! Μαζί με το μωρό μου, σιγά-σιγά μάθαινα κι εγώ. Η υπομονή ήταν ίσως το μεγαλύτερο μάθημα. Αλλά εκτός απ’ αυτό, μάθαινα τον ρυθμό που ήταν ο καλύτερος: ούτε πολύ αργός ούτε καταιγιστικός, γιατί φρόντιζα όπως είπαμε να υπάρχει αρκετός χρόνος. Μάθαινα επίσης τα σκεύη που μας βόλευαν περισσότερο ή που του άρεσαν περισσότερο. Για παράδειγμα, λάτρευε ένα πιατάκι με μικρές χαρούμενες φατσούλες στον πάτο – από τότε που του τις έδειξα, κάθε φορά τελείωνε το φαγητό του με προθυμία για να τις δει να αποκαλύπτονται όταν άδειαζε το πιάτο! Επίσης, διαπίστωσα ότι το κουταλάκι σιλικόνης βοήθησε πολύ εμένα, και κυρίως το μωρό, καθώς το υλικό του ήταν πιο μαλακό, με μια πιο ευχάριστη αίσθηση μέσα στο στοματάκι του.

Πάνω απ’ όλα, μάθαινα το πώς είναι να ζεις για πρώτη φορά πράγματα που για μένα ήταν μέχρι τότε δεδομένα (όπως το να τρως το φαγητό σου, ας πούμε) αλλά για ένα μικρό ανθρωπάκι είναι «ξένα», πρωτόγνωρα. Έμαθα να βλέπω τον κόσμο μέσα από τα μάτια του και έτσι με τον καιρό έγινα καλύτερη «τροφός» και, θέλω να πιστεύω, καλύτερη μαμά! Αξιοποίησα την ώρα του ταΐσματος για να έρθω ακόμα πιο κοντά με το μωρό μου μέσα από πλάκες, αστεία, χαμόγελα, μπουκιές-αεροπλάνα… και εντέλει θυμήθηκα κι εγώ η ίδια πώς να τρώω πιο σωστά, μακριά από την τηλεόραση, το tablet ή το smartphone. Να δίνω στον εαυτό μου την ώρα του φαγητού μέσα στη μέρα σαν ένα πολύτιμο δώρο για το σώμα μου, να εκτιμώ τις γεύσεις και τις υφές.

Το μεγαλύτερό μου μάθημα; Κατάλαβα πως ο τρόπος που νιώθουμε με έναν μαγικό τρόπο «περνά» και στο παιδί μας. Όχι μόνο μέσα από τον θηλασμό, αλλά και μέσα από το κουτάλι του ταΐσματος.
Με ηρεμία, ενημέρωση και σωστές επιλογές, όλες μπορούμε να τα καταφέρουμε – και για να είμαστε ακόμα πιο σίγουρες… ας βάλουμε και λίγο Μότσαρτ να παίζει!

Η Toi&moi με γνώμονα την ευγένεια, το σεβασμό και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο συνεχίζει να ενισχύει το έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας ενδύματα για τα 115 κορίτσια που μεγαλώνουν στα 11 Σπίτια του Οργανισμού πανελλαδικά.

Στείλτε τώρα SMS το μήνυμα «TOIMOI» στο 19810, με χρέωση €2,48*. Τα έσοδα από τα μηνύματα διατίθενται απευθείας στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Ταυτόχρονα μπαίνετε στην κλήρωση για να διεκδικήσετε 10 δωροεπιταγές των €100.

Μια μικρή πράξη καλοσύνης μπορεί να κάνει μια μεγάλη διαφορά στις ζωές συνάνθρωπων μας. Ας συμμετέχουμε όλοι, ο καθένας όσο μπορεί, σε μια προσπάθεια που θα φέρει χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών του οργανισμού και αυτή τη φορά.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, σας καλούμε να στηρίξετε ξανά την προσπάθεια όλων μας, στέλνοντας το μήνυμα «ΤΟΙΜΟΙ» στο πενταψήφιο 19810, με χρέωση €2,48*. Τα έσοδα από τα μηνύματα διατίθενται απευθείας στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Με την συμμετοχή σας μπαίνετε στην κλήρωση και διεκδικείτε 10 δωροεπιταγές των €100 από την Toi&moi.

Ας συνεχίσουμε να χαρίζουμε ελπίδα και χαρά, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία για προσφορά σε όλους όσους το έχουν ανάγκη!

#AlwaysKeepGiving, #AlwaysKeepSmiling

*χρέωση 2,48€ με ΦΠΑ, πλέον τέλους συνδρομητών κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει λογαριασμού. Οι χρεώσεις είναι επιπλέον του μηνιαίου παγίου ή πακέτων χρόνου ομιλίας.

Φτάνει το Πάσχα και όλοι οι νονοί έχουμε την ίδια ανησυχία! Τι δώρο θα πάρουμε φέτος στα βαφτιστήρια; Και ρωτάς το δίχρονο… «Τι δώρο θες αγάπη μου να σου πάρει η νονά για το Πάσχα εκτός από την λαμπάδα σου;» «Πατίνι νονά!»

Και τρέχεις εσύ να κάνεις έρευνα αγοράς για να του πάρεις το πιο ασφαλές - αλλά και το πιο ωραίο - αυτό που θα το δει και θα μείνει να το κοιτάζει εκστασιασμένο και θα τρέξει να σε κάνει μια αγκαλιά και μετά θα το καβαλήσει και δε θα το ξαναδείς για τις επόμενες ώρες…!

Έκανα λοιπόν μια έρευνα αγοράς, αρχικά ηλεκτρονικά, και αφού κατέληξα σε 2 πήγα στο μαγαζί να τα δω. Μου λέει η πωλήτρια: «Υπάρχει το Scoot & Ride Highwaykick 1, με μηχανισμό 2 σε 1, που μετατρέπεται σε θέση-ποδήλατο ισορροπίας και πατίνι, που είναι κατάλληλο για παιδιά από 1 έως 5 ετών, είναι το best seller μας!»

Η θέση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάθισμα από παιδιά μέχρι 20 κιλά αλλά μετατρέπεται και σε τιμόνι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν πατίνι, για παιδιά μέχρι 50 κιλά. Έτσι ουσιαστικά παίρνεις στο παιδί και ποδήλατο και πατίνι! Τρελάθηκα! Το σχέδιο μ’ άρεσε πολύ, η χειρολαβή στο τιμόνι είναι εργονομική, η πλατφόρμα του πατινιού αντιολισθητική και το εργονομικό κάθισμα διαθέτει αναπαυτική θέση. Τόσο το τιμόνι, όσο και το κάθισμα παρέχουν την επιλογή τριών θέσεων ύψους, χωρίς τη χρήση κανενός απολύτως επιπρόσθετου εργαλείου, και η πλατφόρμα διαθέτει ειδική ασφάλεια κλειδώματος. Σούπερ αυτό…

Και εκεί που είμαι έτοιμη να το πάρω, μου λέει η πωλήτρια: «Αφού έχει κλείσει τα δύο το μικρό, να σας δείξω και το καινούριο μοντέλο της ίδιας εταιρείας;» Και μου δείχνει το Scoot & Ride Highwaykick 2 Lifestyle.

 

Αυτό είναι ένα απλό, παιχνιδιάρικο και ελαφρύ πατίνι με 3 τροχούς το οποίο διαθέτει θήκη αποθήκευσης στο μπροστινό μέρος  για να μπορεί να πάρει μαζί του κάποια αγαπημένα του μικροαντικείμενα ή το παγούρι με το νερό του. Αυτό το πατίνι είναι σχεδιασμένο για παιδιά με ύψος από 89 εκ. μέχρι 118 εκ. και βάρος μέχρι 50 κιλά. Διαθέτει αφαιρούμενο ελαφρύ τιμόνι και μία αντιολισθητική και άνετη πλατφόρμα. Το σχέδιο που μου άρεσε εμένα ήταν πολύ funky και είχε αθόρυβους LED τροχούς που ανάβουν χωρίς μπαταρίες!

Και να που μπήκα σε δίλημμα τι να του πάρω… Πατίνι με Led τροχούς – θα τρελαθεί είμαι σίγουρη…  ή ποδήλατο – πατίνι, δωράκι 2 σε 1;;; Η πωλήτρια μου είπε ότι και τα δύο είναι βραβευμένα με τα Toys Awards, λόγω της καινοτομίας και της ποιότητά τους και επειδή βοηθούν το παιδί να έχει ομαλή ανάπτυξη και να εξελιχθεί σε όλους τους επιμέρους τομείς: σωματικά, κινητικά, γνωστικά και κοινωνικά. Μπήκα σε δίλημμα για το ποιο να πάρω, τελικά κατέληξα στο 2 σε 1, για να το μετατρέπουν μια σε ποδηλατάκι μια σε πατίνι, να μην βαριέται το παιδί!

Αλλά για να έχω και ήσυχη την συνείδησή μου, μην πέσει το μικρό και χτυπήσει, βρήκα και το τέλειο κράνος, το Scoot & Ride XXS-S, που ρυθμίζεται από 45 έως 51 εκ. περίμετρο κεφαλιού – δηλαδή καλύπτει το παιδάκι από περίπου 1 έτους μέχρι 3 ετών.

Είναι κατασκευασμένο από κέλυφος PC με τεχνολογία In Mold που απορροφά τους κραδασμούς, έχει φωτάκι LED πίσω αλλά και αντανακλαστικές λεπτομέρειες για να φαίνεται το παιδί όλες τις ώρες της ημέρας, το λουράκι που δένει στο πιγούνι και τα εσωτερικά του υλικά είναι πολύ μαλακά για να μην το ενοχλεί και επίσης είναι διαπνέοντα όλα τα υλικά για να παίρνει αέρα και να μην γκρινιάζει ότι το κράνος το ζεσταίνει και δε θέλει να το βάλει. Και είναι και όμορφο – διάλεξε η τρελονονά ίδιο χρώμα με το πατίνι φυσικά!

Αποστολή εξετελέσθη λοιπόν, τώρα περιμένω να δω την έκφραση του μικρού όταν με δει με τις κούτες το χέρι και την αντίδρασή του όταν τα ανοίξουμε!!! Αν και είμαι σίγουρη ότι και φέτος θα κερδίσω επάξια και το τεράστιο φιλί και την τεράστια αγκαλιά!!!

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…