ParentBook

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

Πώς μπορείτε να προσδιορίσετε εάν είστε έτοιμοι να χειριστείτε μία δεύτερη εγκυμοσύνη και ένα δεύτερο παιδάκι;

Το μικρούλι σας άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα, λέει σιγά – σιγά αντίο στις πάνες ή είναι έτοιμο για το νηπιαγωγείο. 

Ανεξάρτητα από την ηλικία του, μπορεί να έχετε αρχίσει να αισθάνεστε νοσταλγία για εκείνες τις πρώτες ημέρες, τις τόσο κουραστικές αλλά και υπέροχες, της βρεφικής ηλικίας και να σκέφτεστε με πολύ αγάπη τον ερχομό του δεύτερου μωρού σας!

Παρόλο που μόνο εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για την οικογένειά σας, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν καταλαβαίνετε ότι είστε έτοιμοι να αρχίσετε να σχεδιάζετε τη δεύτερη εγκυμοσύνη σας. 

Η υγεία σας κατά τη δεύτερη εγκυμοσύνη. 

Φυσικά και θέλετε, ακριβώς όπως την πρώτη φορά έτσι και τώρα να είστε υγιής για να αντιμετωπίσετε μία δεύτερη εγκυμοσύνη.

Το Αμερικανικό Συνέδριο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων λέει ότι οι γυναίκες πρέπει να αποφύγουν να μείνουν έγκυες εντός έξι μηνών από τη γέννηση του πρώτου μωρού τους και ιδανικά να περιμένουν τουλάχιστον 18 μήνες, προκειμένου να δώσουν στο σώμα τους το χρόνο που χρειάζεται για αποκαταστήσει τις βιταμίνες που έχασε, να μειώσει το επιπλέον βάρος της εγκυμοσύνης και να είναι πάλι έτοιμο για το δεύτερο μωράκι.

Αν ωστόσο, έχετε επιστρέψει στο κανονικό βάρος σας, τρώτε καλά, αισθάνεστε γεμάτες ενέργεια δεν υπάρχει λόγος να περιμένετε πολύ, σύμφωνα πάντα με την γνώμη του γιατρού σας. 

Πλεονεκτήματα υγείας για δεύτερη συνεχόμενη εγκυμοσύνη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη συνέχεια

Πότε το μικρούλι σας που δεν είναι πλέον μικρούλι θα κλείσει την πόρτα, όταν είναι η ώρα να κάνει το μπάνιο του; Είναι μία σημαντική στιγμή, καθώς σηματοδοτεί την αρχή της ανεξαρτησίας του παιδιού μας. 

Φυσικά πρέπει να εξετάσουμε πρώτα ορισμένα σημεία προτού τους το επιτρέψουμε. 

Όταν πλένουμε τα παιδιά μας, μπορεί να παρατηρήσουμε ότι αισθάνονται την ανάγκη να καθαρίσουν μόνα τους το σώμα τους.

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι έως ότου αναπτυχθούν πλήρως οι κινητικές τους ικανότητες, δεν θα τα καταφέρουν καλά. Υπάρχει ακόμη κάποιος κίνδυνος. 

Έτσι πότε θα πρέπει να τα αφήσουμε να πλυθούν μόνα τους;

Ξεκινώντας από τα έξι χρόνια τους μπορούν να αρχίσουν να πλένονται χωρίς επίβλεψη. Βέβαια αυτή είναι απλά μία εκτίμηση. Πρέπει να λάβουμε υπόψη την ατομική ανάπτυξη του κάθε παιδιού.

Πολλά παιδάκια στην ηλικία των τεσσάρων ετών μπορούν να γδυθούν μόνα τους,να πλένουν τα χέρια τους ίσως και να ξεβγάλουν τα μαλλιά τους. Όμως στην ηλικία των έξι ετών μπορούν να ολοκληρώσουν όλη τη διαδικασία που απαιτείται για τη διατήρηση της υγιεινής τους.

Είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα διδάξουμε πώς να πλένονται βήμα προς βήμα. Όπως επίσης πρέπει να τους μιλήσουμε για τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. 

Τι πρέπει να ξέρει το παιδάκι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη συνέχεια

Η πρώτη σκέψη κάθε γονέα είναι η ασφάλεια του παιδιού του. Και όταν μιλάμε για την τεχνολογία στην εποχή μας, αυτό που μας απασχολεί όλους είναι η ασφάλεια των παιδιών στην ψηφιακή εποχή και πως θα τα προστατεύσουμε από όλα τα αρνητικά στοιχεία της.

Όμως, μήπως πρέπει να σκεφτούμε πως εμείς ως γονείς εμπλεκόμαστε με τα παιδιά μας για την τεχνολογία, ασχολούμεθα με αυτή και πως εμείς είμαστε η πιο σημαντική καινοτομία στους τεχνολογικούς χώρους που επισκέπτονται τα παιδιά.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, ας δούμε μία απλή λίστα με αυτά που πρέπει να ρωτήσουμε τον εαυτό μας για την εμπλοκή των παιδιών στην τεχνολογία:

1. Είστε εντάξει με αυτούς που λένε στα παιδιά σας ποιος και τι είναι, χωρίς την άδειά σας;

Πριν απαντήσετε σκεφτείτε λίγο.

Εάν είστε στο σούπερ μάρκετ με τα παιδιά σας και κάθε ξένο άτομο σταματούσε και έλεγε τι «σκέφτεται» γι’ αυτά, θα σας άρεσε; Εάν όχι, αυτό είναι το πρώτο σας τεστ.

Μπορεί οι χώροι της τεχνολογίας που επισκέπτεται το παιδί να το κάνει να αλλάξει την γνώμη του για τον εαυτό του; Σχεδόν όλοι οι χώροι σήμερα έχουν σχεδιαστεί για πλήρη αποκάλυψη, πλήρη διαφάνεια, με μηδενική ευθύνη.

Δεν έχουν κανένα κίνητρο για να συμμορφωθούν. Εμείς, ως ενήλικες καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει μπορούμε να επεξεργαστούμε τα δεδομένα και να αποχωρήσουμε από το διαδίκτυο.

Τα παιδιά όμως; Όταν τους δίνουμε μία συσκευή απαραιτήτως πρέπει να ενημερωθείτε για το ποιες πλατφόρμες επισκέπτονται με ποιους μιλούν και τι μαθαίνουν για τον εαυτό τους…όλα χωρίς την άδειά σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη συνέχεια

Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς τί γιορτάζουμε την ημέρα του πατέρα και πώς ξεκίνησε αυτή τη γιορτή;

Ας κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή.

Ας πούμε λίγα λόγια για το πως και από που ξεκίνησε η εν λόγω γιορτή.

Τι γιορτάζουμε την ημέρα του πατέρα;

Η γιορτή του πατέρα είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλους τους πατεράδες του κόσμου κατά αντιστοιχία με τη γιορτή της μητέρας.

Η γιορτή του πατέρα δεν αφορά μόνο τους πατεράδες, αλλά την πατρότητα γενικά και την συνεισφορά των μπαμπάδων στο κοινωνικό σύνολο.

Στην ουσία είναι μια γιορτή που έχει ως στόχο να δείξει ότι ο ρόλος του πατέρα είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν της μητέρας δεδομένου ότι πολύ συχνά στην κοινωνία μας οι μπαμπάδες περνούν σε δεύτερη μοίρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη συνέχεια

Το παιδάκι σας θα μπορούσε να τρώει τα νύχια του από περιέργεια ή από πλήξη, για να ανακουφίσει την ανησυχία του ή απλά και μόνο επειδή του έχει γίνει συνήθεια.

Το μικρούλι μπορεί επίσης να το κάνει επειδή έχει δει εσάς ή κάποιο άλλο άτομο να τρώει τα νύχια του. Είναι μία από τις πιο συνηθισμένες συνήθειες των παιδιών.

Όπως το πιπίλισμα του αντίχειρα, το τρίψιμο της μύτης, το τρίξιμο των δοντιών ή το να παίζουν με μία τούφα των μαλλιών.

Από όλες αυτές τις συνήθειες, αυτό που θα κρατήσει μάλλον μέχρι την ενηλικίωση είναι το να τρώει τα νύχια του.

Για πολλά παιδάκια, είναι ένας τρόπος ανακούφισης της έντασης που νιώθουν ή της αντιμετώπισης έντονων συναισθημάτων.

Έτσι θα μπορούσε να είναι ο τρόπος χειρισμού των παιδιών σας όταν αισθάνονται πίεση.

Και βέβαια είναι φυσικό να αισθάνονται άγχος κάποιες στιγμές. Κάτι καινούργιο που έμαθαν στον παιδικό σταθμό, αν δεν αισθάνονται άνετα σε μία συγκέντρωση θα μπορούσε να προκαλέσει συναισθήματα άγχους ή ανησυχίας.

Και θα σταματήσουν αυτή τη συνήθεια μεγαλώνοντας καθώς θα μάθουν να διαχειρίζονται το άγχος με άλλους τρόπους. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη πολλά που μπορείτε να κάνετε για να τα βοηθήσετε να σταματήσουν.

Διδάσκοντας το μικρό παιδάκι άλλους τρόπους για να διαχειρίζεται το άγχος του θα το βοηθούσε χωρίς αμφιβολία να αποφύγει να αποκτήσει αυτή τη συνήθεια για όλη τη ζωή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη συνέχεια

Όταν ανακαλύψατε ότι πρόκειται να γίνετε μαμά, υπάρχουν δύο πράγματα που πιθανότατα έχετε σκεφτεί. Υποσχεθήκατε στον εαυτό σας ότι θα είστε καλύτερη από τους γονείς σας και ότι δεν θα λείψει τίποτα από το παιδί σας. Όμως δεν είναι καλό να δίνετε τα πάντα στα παιδιά σας. 

Είστε μέρος της δεύτερης ή τρίτης γενιάς ενηλίκων που δεν ζουν με όλους τους περιορισμούς ενός μεταπολεμικού περιβάλλοντος. Το αίσθημα της έλλειψης είναι ενσωματωμένο στο DNA σας και θα σας κάνει να θέλετε να δώσετε στα παιδιά ότι θέλουν έτσι ώστε να μην νιώσουν υλική στέρηση. 

Όμως αυτό μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο, αν τα παιδιά έχουν περισσότερα από ότι έχουν ζητήσει ή ακόμη έχουν πράγματα χωρίς καν να τα ζητήσουν.

Η ανάγκη να δίνουμε στα παιδιά ό,τι θέλουν.

Μήπως ζείτε τη ζωή σας μέσα από τη δική τους; 

Αυτό ακριβώς είναι που σκοπεύετε να κάνετε όταν δίνετε στα παιδιά όλα όσα εσείς δεν είχατε. Πολλές φορές δεν λαμβάνετε υπόψη  τις δικές τους προτιμήσεις ή ανάγκες τους. Τα γράφετε σε εξωσχολικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις, ακόμη τα συμβουλεύετε να κάνουν σχέσεις που πιστεύετε ότι είναι ιδανικές. 

Δεν σας άρεσε το μπαλέτο όταν ήσασταν μικρή, τώρα όμως θέλετε η μικρή σας να κάνει μπαλέτο. Όμως ρωτήσατε τι θέλει εκείνη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη συνέχεια

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…