"Είσαι ήδη κουρασμένη πριν ξεκινήσει η ημέρα..."

Αφιερωμένο σε όλες τις μητέρες

Χτυπάει το ξυπνητήρι μου. Η ώρα δείχνει 05.15 (το πρωί, ω θεέ μου το πρωί).

Όλοι κοιμούνται και περπατώ στις μύτες των ποδιών μου για να φτάσω στην κουζίνα. Πρώτη κίνηση γαλλικός καφές να ετοιμάζεται. Ταϊζω τον σκύλο. Πλένομαι και επιστρέφω στη κουζίνα να φτιάξω πρωινό για όλους. Θα μπορούσα να μη φτιάχνω ή καλύτερα να φτιάχνω κάτι που να τρώγεται στο πόδι, όμως είμαι ήδη η "μάνα" μου. Θέλω να τρώμε όλοι μαζί τα πρωινά.

Τοστ για τον άντρα μου, βρώμη με φρούτα για εμένα, γάλα με δημητριακά για τα παιδιά μου. Η κόρη μου θέλει τα απλά που έχουν σπασμένα αμύγδαλα και φουντούκια. Ο γιός μου θέλει με σοκολάτα. Και τα δύο τα έφτιαξα εγώ. Θα μπορούσα απλώς να αγοράσω όμως... είπαμε είμαι ίδια η "μάνα" μου...

Το πρωινό έτοιμο, γρήγορα βάζω σουίφερ για να κάνω ένα "πέρασμα" στο σπίτι. Τα πάνω-πάνω θέλω να μαζέψω, εκείνα που "βλέπει" η πεθερά. Έχει πάει 05.40. Κατεβάζω τον σκύλο βόλτα. Έπειτα, βγαίνω να ποτίσω τα λουλούδια. Μαζευω τα σκουπίδια και μπαίνω στο δωμάτιο μου να ξυπνήσω τον άντρα μου. Ετοιμάζω τα ρούχα μου. Ώρα 06.29.

Εγερτήριο. Φ[ωνες, γκρίνιες, "έλα μαμά λίγο ακόμη". Ο μικρός μου σηκώνεται, πάει κουζίνα. Η μεγάλη μου πίνει το γάλα με καλαμάκι ενώ κοιμάται. ΝΑΙ, ΜΙΣΕΊ ΤΟ ΓΆΛΑ. Όταν λαγοκοιμάται όμως τσουπ, το ρουφάει με λαιμαργία. Είναι ζεστό με μέλι και δεν καταλαβαίνει καν πότε είναι άδεια η κούπα.

06.45. ΟΛΟΙ στο τραπέζι, πρωινο,δυό κουβέντες, επιδρομή στο μπάνιο. Δόντια, ντύσιμο, χτένισμα και κάθοδος για δουλειά και σχολείο. -Αχ! ξέχασα τις τσάντες με το κολατσιό των παιδιών, το δικό μας καθώς και μεσημεριανό για τον άντρα μου.

07.15 όλοι καθοδόν. Πρώτη στάση δημοτικό. Κατεβαίνουν τα παιδιά, δεύτερη στάση εγώ. Ένα φιλί στον άντρα μου και ώρα για το 8ωρο μου. Έχω μίτινγκ. Πανικός. Η ώρα περνάει, 16.00. Σχόλασμα.

16.20 φτάνω στη γιαγιά και παίρνω τα διαόλια μου. Έχουν φάει φασολάκια. 17.00 ανεβαίνουμε σπίτι. Κατεβάζω το σκύλο και αφήνω εντολή μέχρι να επιστρέψω να διαβάσουν. Τρέχω για 20 λεπτά, δεν προλαβαίνω γυμναστήριο σήμερα.

συνέχεια εδώ. 

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…