«Ωμό» νερό: Η νέα τάση που έχει τρελάνει τους Αμερικανούς

Το «ωμό» νερό είναι η νέα διατροφική τάση που έχει τρελάνει τους Αμερικανούς, κερδίζοντας όλο και περισσότερο έδαφος στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για νερό που προέρχεται είτε από τη βροχή, είτε απευθείας από την πηγή, το οποίο είναι μη επεξεργασμένο και μη αποστειρωμένο και κοστίζει μια περιουσία.

Η νέα αυτή τάση, όμως, έχει δημιουργήσει πλήθος αντιδράσεων εντός της χώρας, ενώ κατακρίνεται από τους επιστήμονες καθώς θεωρείται άκρως επικίνδυνη για την υγεία.

Πολλοί είναι αυτοί στις ΗΠΑ, οι οποίοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το πόσιμο νερό της βρύσης για το «ωμό» νερό, βάζοντας την υγεία τους σε κίνδυνο.

Η Live Water, μια εταιρεία με έδρα τον Λος Άντζελες, εκμεταλλεύεται εμπορικά τη νέα τάση, πουλώντας «ωμό νερό» σε μπουκάλια του ενός λίτρου που κοστίζουν 27 δολάρια το ένα.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Mukhande Singh, πιστεύει ακράδαντα στη δύναμη του «ωμού» νερού. «Πίνετε ακόμα νερό βρύσης; Στην πραγματικότητα πίνετε νερό από το καζανάκι της τουαλέτας ανακατεμένο με άλλα χημικά», είπε στους New York Times και πρόσθεσε:

«Μπορεί να με θεωρήσετε συνωμοσιολόγο αλλά το νερό περιέχει πολλά χημικά όπως χλώριο και φθόριο, που χρησιμοποιείται και για την στοματική μας υγιεινή και δεν έχει κανένα όφελος στην οδοντιατρική μας υγεία».

Η Zero Mass Water, μια εταιρεία από την Αριζόνα, έχει αυξήσει κατά 24 εκατομμύρια δολάρια τα κέρδη της από τον Νοέμβριο, εγκαθιστώντας συστήματα σε σπίτια ανθρώπων που τους επιτρέπουν να συλλέγουν νερό απευθείας από την ατμόσφαιρα που τους περιβάλλει.

Παρά την αυξανόμενη δημοτικότητα της νέας αυτής τάσης, πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν ανησυχία για την επικινδυνότητα από την κατανάλωση του μη επεξεργασμένου νερού.

Επιπλέον, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. «Χωρίς επεξεργασία νερού, υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι για την υγεία», δήλωσε επίσης στους New York Times ο Donald Hensrud, διευθυντής του Health Living Programme στην κλινική Mayo στο Rochester της Μινεσότα.

Ασθένειες που συνδέονται με δημόσια συστήματα ύδρευσης περιλαμβάνουν ηπατίτιδα Α, σαλμονέλα, Ε. Coli, giardia και νοροϊό. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το πόσιμο μη αποστειρωμένο νερό προκαλεί πάνω από μισό εκατομμύριο θανάτους από διάρροια κάθε χρόνο.

πηγή: cnn.gr

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…