«Δεν είναι σωστό αυτό που λέω, αλλά αν θες να τα έχεις καλά με τη δασκάλα του παιδιού σου, να της πηγαίνεις δώρα», μου είπε αγαπημένη φίλη καθηγήτρια, όταν της εξέφρασα την αγωνία μου που η μεγάλη μου κόρη θα ξεκινούσε πριν 3 μήνες την Α’ Δημοτικού.

Από το περασμένο Σάββατο, μια νέα, όμορφη δασκάλα, η Ιφιγένεια Γουγουτσά,έγινε το θέμα των ημερών στα social media, λόγω των στιλιστικών της επιλογών στην παρέλαση.

Υπέροχη έκθεση μαθήτριας με θέμα: “Το σπίτι μου” Ένας παιδαγωγός δημοσίευσε στο διαδίκτυο την έκθεση μαθήτριάς του.

H πρώτη δασκάλα, η πρώτη αγάπη, έλεγαν οι παλιοί και με αυτόν τον τρόπο περιέγραφαν, με απλά λόγια αυτό που νιώθουν τα παιδιά για τη δασκάλα τους.

Καθώς η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, ήδη εμφανίζονται στα νηπιαγωγεία οι γονείς των μαθητών της επόμενης χρονιάς. Θα θέλατε να μπείτε για λίγο στο μυαλό τους και να μάθετε τι ...σκέφτονται οι νηπιαγωγοί;

Ο φόβος για το «άλλο», αρχετυπικός αλλά και πολιτικά χειραγωγημένος στο σύνολο της ανθρώπινης ιστορίας, δεν έπαψε ποτέ να επηρεάζει τις αντιλήψεις μας για τον (συλλογικό ή ατομικό μας) εαυτό αλλά και τις προφάσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας των πραγμάτων έξω και γύρω μας.

Η ακρόαση (ακουστική εκδοχή) είναι κομμάτι κάθε φάσης και κάθε δραστηριότητας που συνεισφέρει στη μουσική κατανόηση και ανάπτυξη. Θεωρείται το θεμέλιο για κάθε μουσική εμπειρία.

Την τελευταία φορά που έγραψα για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων δέχθηκα “προειδοποιήσεις”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…