Το μητρικό ένστικτο αναφέρεται στη σχέση που υπάρχει μεταξύ μιας μητέρας και ενός παιδιού και που τους ενώνει με ένα ειδικό τρόπο. Μερικοί ισχυρίζονται ότι είναι ένας κανόνας της κοινωνίας, άλλοι ότι είναι φυσικό ένστικτο.

Γιατί όμως συζητείται τόσο πολύ;

Οι κοινωνικοί κανόνες συχνά υπαγορεύουν ότι οι γυναίκες πρέπει να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά. Η επιθυμία της γυναίκας να γίνει μητέρα προέρχεται από την κουλτούρα μας ή άραγε είναι έμφυτο μέρος της βιολογικής φύσης της γυναίκας.

Ας δούμε λοιπόν τις δύο πλευρές αυτής της ερώτησης, δηλαδή το μητρικό ένστικτο υπάρχει πραγματικά ή είναι κάτι που έχουμε εφεύρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη συνέχεια...

Όταν ένα παιδάκι ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα του βήματα, οι γονείς συχνά αναρωτιούνται εάν το μικρό τους πρέπει να χρησιμοποιήσει μία στράτα. Είναι καλό να ψάξουν οι γονείς για την σωστή ισορροπία της χρήσης της.

Πρέπει να αποφεύγουν την υπερβολική χρήση, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι απαραίτητη η πλήρης απαγόρευση.

Η στράτα είναι ένα ενδιάμεσο βήμα μεταξύ του καροτσιού και την αρχή του μπουσουλίματος. Αλλά τι επιπτώσεις έχει η χρήση της στράτας στα βρέφη;

Από τη μία πλευρά, περιβάλλει το μωρό και με τους ιμάντες ασφαλείας προστατεύει το παιδί από την πτώση.

Επίσης με τις μικρές ρόδες που έχουν, επιτρέπουν στο μωρό να κινείται ελεύθερα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

3 πλεονεκτήματα και 3 μειονεκτήματα για τη χρήση της στράτας.

Τα μωρά περνούν μία φάση στην οποία η καλύτερή τους ικανότητα είναι να ρίχνουν τα πάντα στο πάτωμα. Ελάτε να δούμε γιατί το κάνουν αυτό...

Χωρίς αμφιβολία έχετε παρατηρήσει ότι πετάει στο πάτωμα ότι μπορεί να πιάσει! Αρχικά ίσως πιστέψατε ότι το κάνει σαν μία πράξη εξέγερσης ή επειδή θέλει να τραβήξει την προσοχή σας. Όμως αυτή η αντίληψη αλλάζει όταν καταλάβατε ότι αυτό το κάνει κάθε μέρα.

Άλλες φορές με θυμό, με έκπληξη ή γέλιο, του ζητήσατε να σταματήσει, γιατί μπορεί να σπάσει κάτι ή να χτυπήσει κάποιον. Μην ανησυχείτε όμως, αυτή η ικανότητα είναι μόνο ένας από τους πρώτους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να αλληλεπιδρούν με τον κόσμο.

Διαβάστε τη συνέχεια !

Ποιες είναι οι διατροφικές δυσκολίες;

Οι διατροφικές δυσκολίες είναι συνηθισμένο στα μικρά παιδιά και μπορούν να επιμείνουν καθ 'όλη τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Μελέτες δείχνουν ότι περίπου το 50 με 60 τοις εκατό των γονέων σε παγκόσμιο επίπεδο θεωρούν τα παιδιά τους επιλεκτικά ή δύστροπα στο φαγητό . Αυτό το ζήτημα μπορεί να επηρεάσει ολόκληρη την οικογένεια, επιβαρύνοντας συναισθηματικά τους γονείς και επηρεάζοντας την όλη οικογένεια.

Δεν είναι όλες οι διατροφικές δυσκολίες οι ίδιες και μπορεί να είναι δύσκολο να αναγνωριστούν ως ζήτημα, παρά ως μια απλή φάση που βιώνει το παιδί. Οι γονείς πρέπει να ανησυχούν όταν το παιδί τους:

  • Δεν παίρνει βάρος.
  • Δεν θα φάει πολλά είδη τροφίμων με συγκεκριμένη υφή ή σύνθεση.
  • Αρνείται να φάει όλες τις τροφές από συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων (π.χ λαχανικά , όσπρια).
  • Διαταράσσει τα οικογενειακά γεύματα από τη διατροφική συμπεριφορά του.
  • Θέλει να φάει, αλλά φαίνεται να μη μπορεί.

 

Διατροφή: Τί χρειάζεται το παιδί;

Κάθε παιδί χρειάζεται πλήρη και ισορροπημένη διατροφή, συμπεριλαμβανομένης επαρκούς ποσότητας νερού, υδατανθράκων, πρωτεϊνών, λίπους, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, προκειμένου να αναπτυχθεί με υγιή ρυθμό. Οι ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά εξαρτώνται από το πόσο μεγάλο και δραστήριο είναι ένα παιδί και μπορεί να διαφέρει από παιδί σε παιδί.

 

Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες στη διατροφή του παιδιού;

Οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν το παιδί τους να αναπτύξει υγιεινές διατροφικές συνήθειες καθώς και να κατανοήσει τη σημασία μιας ισορροπημένης διατροφής με την κατανάλωση τροφών από μια ποικιλία διατροφικών ομάδων.

Οι πρακτικές σίτισης με αυστηρές οδηγίες που προσπαθούν να ελέγξουν το φαγητό του παιδιού περιορίζοντας τα τρόφιμα ως τιμωρία ή με «δωροδοκίες» βάζοντας το παιδί να τρώει με ανταμοιβές, θα πρέπει να αποφεύγονται. Αυτό γιατί διδάσκει τα παιδιά να τρώνε μόνο για να ευχαριστήσουν τους άλλους, ή απλά να καταναλώσουν αυτό που επιθυμεί ο γονιός χωρίς στην πραγματικότητα να τα μαθαίνουν να τρώνε υγιεινά.

Αντίθετα οι πρακτικές σίτισης ανταπόκρισης που θέτουν όρια για το τι τρώει το παιδί, διαμορφώνουν καλές συμπεριφορές διατροφής και μιλούν για τρόφιμα με θετικό τρόπο. Αυτό διδάσκει στα παιδιά τη διαφορά μεταξύ πείνας και πληρότητας και δημιουργεί μια εμπειρία χωρίς στρες με νέα τρόφιμα.

Θα πρέπει όμως να έχουμε υπόψη μας ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό και ο χρόνος που χρειάζεται για την επίλυση ενός προβλήματος συμπεριφοράς θα εξαρτηθεί από τις ατομικές ανάγκες και την πρόοδο του παιδιού. Είναι σημαντικό να κατανοηθεί το πρόβλημα και να βρεθεί μια λύση που να ταιριάζει με τις ανάγκες του παιδιού.

Τα παιδιά με επιλεκτικότητα και κακή όρεξη μπορεί να χρειάζονται θρεπτική υποστήριξη για να μειώσουν τον κίνδυνο ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη νοσηρότητα αλλά και μειωμένη ανάπτυξη. Ο παιδίατρος ή ο φαρμακοποιός μπορεί να συστήσει να προσθέσουν κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής στη διατροφή του παιδιού, που παρέχουν όλα την γκάμα των θρεπτικών συστατικών πόσο πρωτεΐνες, υδατάνθρακες αλλά και τις απαραίτητες βιταμίνες για την υποστηρικτή της υγιούς ανάπτυξης.

 

Οδηγίες σίτισης προς τους γονείς:

  • Αποφυγή περισπασμών κατά τη διάρκεια του γεύματος
  • Τροφή για την ενθάρρυνση της πείνας (γεύματα σε καθορισμένες ώρες και αποφυγή τσιμπολογήματος)
  • Περιορίστε την διάρκεια των γευμάτων
  • Σερβίρετε κατάλληλη τροφή για την ηλικία / υφή
  • Ενθαρρύνετε να φάει μόνο του
  • Διατηρήστε μια ουδέτερη στάση κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Να προσφέρονται συνεχώς νέα τρόφιμα

Καλημερίζω τις μανούλες!!!

Τι κάνετε καλέ; Πως περνάτε τώρα το καλοκαιράκι; Εγώ με τις κόρες μου αν και έχει πολύ ζέστη εδώ που μένουμε, δεν χάνουμε ευκαιρία να πηγαίνουμε στη θάλασσα. Τρελαίνονται και οι δυο όπως όλα τα παιδιά!

γράφει η Λένα Γατση...

Το μόνο κακό ρε κορίτσια είναι η τσάντες που κουβαλάω. Λες και πάω ταξίδι καθημερινά. Ένα σωρό παιχνίδια, κουβαδάκια, πετσέτες και φυσικά το κολατσιό. Γιατί αν δεν πάρουμε κολατσιό μαζί καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει όταν πεινάσουν μετά ε; Δεν χρειάζεται περιγραφή, το έχετε ζήσει όλες. Μην ξεχνάτε ΠΟΤΕ πως εφόσον φάνε τα παιδιά, δεν ξαναμπαίνουν στη θάλασσα όσο και να γκρινιάζουν, ρισκάρετε την ζωή τους.

Ακόμα και με μπρατσάκια ή σωσίβιο. Το πόση ώρα μετά το γεύμα θα βουτήξουμε, εξαρτάται από αυτό που φάγανε. Καλό είναι λοιπόν, να έχουν περάσει τουλάχιστον 3 ώρες μετά το γεύμα. Γιατροί αναφέρουν πως με την πίεση του νερού στη κοιλιά, γίνεται μικρή αναγωγή που μπορεί να προκαλέσει έντονο λαρυγγόσπασμο. κράμπες κλπ, που μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και ανακοπή. Οπότε, δείξτε μεγάλη προσοχή σε αυτό το κομμάτι!…

Αλήθεια εσείς τι συνηθίζετε να παίρνετε για κολατσιό στη θάλασσα;Υπάρχουν βέβαια ένα σωρό ιδέες με τρόφιμα που μπορούμε να έχουμε, αλλά εγώ θα σας προτείνω τρόφιμα ελαφριά που μπορείς να τα πάρεις εύκολα μαζί και θα ωφελήσουν το παιδί. Καλό θα είναι να έχετε μαζί σας μια ισοθερμική τσάντα, η οποία θα κρατήσει τα τρόφιμα στη κατάλληλη θερμοκρασία, η ακόμα καλύτερα ένα ψυγειάκι παραλίας.

Τι μπορώ να πάρω μαζί μου στη παραλία

Φρούτα (είτε πλυμένα σε ένα σακουλάκι ολόκληρα (μήλα-αχλάδια-ροδάκινα-μπανάνες-κεράσια-βερίκοκα) είτε σε κομμάτια, μέσα σε ένα τάπερ (πεπόνι-καρπούζι-και όλα τα φρούτα)

Μπισκότα ή κουλουράκια

Τυροπιτάκια χειροποίητα

Γιαουρτάκια

Σάντουιτς με κασέρι και ντομάτα

Ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης, σταφιδόψωμο, τσουρεκάκι

Μπάρες δημητριακών

Δεν ξεχνάμε το νερό! Απαραίτητο για την ενυδάτωση ! Μάλιστα, μπορούμε να έχουμε μέσα στο ψυγείο μας 1 ½ λίτρο παγωμένο νερό (που το έχουμε βάλει στην κατάψυξη από την προηγούμενη μέρα), για να διατηρούνται για περισσότερη ώρα τα φαγητά μας, αλλά και μόλις αυτό αρχίσει και ξεπαγώνει να το καταναλώσουμε. Είναι πολύ έξυπνο σαν ιδέα.

Εμένα η μικρή μου προτιμάει τα γιαουρτάκια της για απογευματινό κολατσιό σε συνδυασμό με κάνα μπισκοτάκι. Έχω επιχειρήσει βέβαια και φρούτα και πιτούλες, αλλά τα απογεύματα που πάμε πιο συχνά για μπάνιο ζητάει πιο πολύ γιαουρτάκι. Εν τω μεταξύ χθες είχαμε και ένα ευτράπελο περιστατικό στην παραλία που ήμασταν. Ακούστε λοιπόν τι πάθαμε.

Είχαμε ετοιμαστεί, είχαμε βάλει τα μαγιό μας, και πήγαμε στη θάλασσα. Έκατσε στην άμμο, βρήκε και δύο παιδάκια και έπαιζε πόση ώρα. Εν τω μεταξύ ούτε δύο χρονών η δικιά μου και έκανε και φίλες! Χαχαχαχαχα! Μην σας τα πολυλογώ κάποια στιγμή πείνασε προφανώς και τρέχει κατά πάνω μου και τσίριζε "μααααμ μαμά, μαααααμ". Εντάξει λέω ήρθε η ώρα της... της βγάζω το γιαουρτάκι της κλασικά και επειδή είναι η ηλικία που θέλει να τα κάνει όλα μόνη της το βουτάει με το κουτάλι και πάει προς τα παιδάκια.

Μετά από πέντε λεπτά έρχεται πάλι κατά πάνω μου τρέχοντας και τσιρίζοντας "μααααμ μαμά, μααααμ". Δεν πάμε καλά λέω πότε πρόλαβε να το φάει και θέλει και άλλο; (εντωμεταξύ εγώ θα πάρω δυο τρία μαζί για παν ενδεχόμενο) Της δίνω το δεύτερο και φεύγει χασκογελώντας. Και τι έκανε ρε παιδιά;;;

Πήγε με το πρώτο γιαουρτάκι και τάιζε τα παιδάκια και ξετρελάθηκαν εννοείται αυτά και το φάγανε. Και μετά που της έδωσα και το δεύτερο δεν το έδινε με τίποτααα και να κλαίνε τα μικρά. Και ξαφνικά απλά τα βλέπω να έρχονται και τα τρία κατά πάνω μου με τεντωμένα χέρια και να φωνάζουν με μια φωνή ΜΑΑΑΑΜ. Χαχαχαχαχαχχα δεν φαντάζεστε τι γέλιο κάναμε με τους γονείς των μικρών και που μας έβλεπε όλος ο κόσμος.

Ξετρελάθηκαν με τα Δέλτα Advance  και έκαναν σαν τρελά όταν δοκίμασαν. Ήταν και λίγο πιο μικρά εκείνα και με ρώτησαν οι γονείς πως και δεν δίνω πρόβειο στη μικρή. Τους εξήγησα πως καταρχάς δεν το τρώει, αηδιάζει και το ΔΕΛΤΑ Αdvance πρόκειται για επιδόρπιο γιαουρτιού, ιδανικό για μωρά αφού δεν περιέχει καθόλου χρωστικές και συντηρητικά. Η γιατρός μας μάλιστα μας το πρότεινε ανεπιφύλακτα και το τρώμε από έξι μηνών!

Ρωτήστε φυσικά και τον παιδίατρο σας και θα σας το επιβεβαιώσει. Εδώ και είκοσι χρόνια είναι το πρώτο ειδικά μελετημένο και κατάλληλα εμπλουτισμένο προϊόν με γιαούρτι για βρέφη. Και από γεύση; Αφήστε...τρώω μέχρι και εγώ! Έχει με διάφορα φρούτα και δημητριακά, τα οποία φυσικά είναι εύπεπτα και με χαμηλά αλλεργιογόνα. Περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να λαμβάνει ένα μωρό, όπως γαλακτικό σίδηρο, μία από τις πιο απορροφήσιμες μορφές σιδήρου, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και πολλά ακόμη. Εννοείται πως δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από το να αποτελείται από ελληνικό φρέσκο γάλα με μία υφή που θα ζηλέψετε και εσείς.

Δοκιμάστε το και πείτε μου μετά πως να μην ξετρελαίνονται έτσι τα παιδιά! Εδώ ξετρελαίνονται και οι μεγάλοι σας λέω! Και δεν θα ακούσετε και τίποτα λιγότερο και από το γιατρό σας, αφού επετράπη για 1η φορά στην Ελλάδα η εισαγωγή του γιαουρτιού στη βρεφική διατροφή από την ηλικία των 6 μηνών.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα που έχει προκύψει με αυτά τα προϊόντα. (και όχι μόνο)

Βλέπω στις διάφορες ομάδες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες είμαι μέλος, πως γίνεται ένας ντόρος σχετικά με τα συγκεκριμένα  καθώς είναι επιδόρπια γιαουρτιού. Πολλές μανούλες τα σχολιάζουν αρνητικά λέγοντας πως δεν είναι γιαούρτια και δεν θα έπρεπε να δίνονται σε μωρά. Και η αλήθεια είναι πως είχα θορυβηθεί και εγώ καθώς τα δίνω στη μικρή μου από έξι μηνών.

Η παιδίατρός μας, ωστόσο, μου διευκρίνισε πως πολύ σωστά λέγονται επιδόρπια γιαουρτιού, γιατί είναι εμπλουτισμένα με όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά που πρέπει να λάβει ένα μωρό. Το ίδιο ακριβώς εξήγησα και στους γονείς αυτούς στην παραλία...

Συμφωνώ απόλυτα στο ότι πρέπει να προσέχουμε τι δίνουμε στα παιδιά μας σήμερα, γι' αυτό και εγώ επέλεξα το συγκεκριμένο προϊόν έπειτα από πολύ ψάξιμο. Και γι' αυτό και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Συγνώμη αν σας κούρασα με πληροφορίες αλλά ξέρετε πως όταν είσαι μαμά θέλεις να προσφέρεις στο μωρό σου ό,τι καλύτερο, ό,τι πιο θρεπτικό…

Θα σου διηγηθώ την σκηνή και είμαι σίγουρη πως σου είναι γνώριμη. Βρίσκεσαι στην παιδική χαρά, η ημερομηνία δεν έχει σημασία, ας πούμε πως ξύπνησες γεμάτη διάθεση να περάσεις «ποιοτικό χρόνο» με το παιδί σου, που σημαίνει, συνήθως, να κάθεσαι κάπου να το περιμένεις ενώ περνά «ποιοτικό χρόνο» μόνο του ή με άλλα παιδάκια.

γράφει η Αθηναΐς Νέγκα

Και οι ώρες κυλούν…
Η μοναξιά της μαμάς που περιμένει, κάτι τέτοιες στιγμές, σε κάνει να υπολογίζεις πόσα χρόνια έχεις μπροστά σου μέχρι το παιδί να ενηλικιωθεί και να κυκλοφορεί μόνο του ώστε να πάψεις πλέον να ξεροσταλιάζεις… Πόσα χρόνια μέχρι να οδηγεί; 14;! Χάθηκε ο κόσμος να τους δίνουν δίπλωμα στα 8 κι ας οδηγούν αυτόματο στην αρχή, να σε πηγαίνει και στην δουλειά -είσαι όμως μαμά, όλες οι μαμάδες είναι ίδιες , δεν επιτρέπεται να φαντάζεσαι ανοησίες ή να διαμαρτύρεσαι, μόνο να παρατηρείς…
Οι μαμάδες της παιδικής χαράς, αντιστοιχούν στα παιδιά που τους μοιάζουν. Ξέρεις ποια είναι η μαμά του παιδιού που παίζει με το δικό σου, ποια η μαμά του παιδιού που θα ήθελες να παίζει με το δικό σου και ποια η μαμά της οποίας το παιδί έσπρωξε το δικό σου -όμως στην παιδική χαρά, συγκεντρώνεσαι στον παίκτη σου σαν προπονητής μποξέρ! Η μαμά της παιδικής χαράς ασχολείται μόνο με τον δικό της αθλητή. Δροσίζεις, ξεκουράζεις, ταΐζεις, εποπτεύεις και είσαι στην θέση σου, έτοιμη και οργανωμένη, δεν πτοείσαι, τα έχεις όλα ξαναδεί . Δεύτερη αλλαξιά. Μωρομάντηλα. Σνακ. Γεύμα. Κάτι φαγώσιμο , όλες οι μαμάδες είναι ίδιες και στη γλώσσα μας το λέμε: Μη μείνει το παιδί νηστικό...
Σε κάποια γωνιά, δίπλα από τους χωρισμένους μπαμπάδες και τις νεόκοπες θείες που δεν θα ξαναέρθουν ποτέ στην παιδική χαρά γιατί απλώς είπαν να βγάλουν τα ανίψια τους την ετήσια βόλτα , κάθονται και οι και γιαγιάδες. Έχουν δικό τους στυλ, κουβαλάνε λιγότερα συμπράγκαλα και δεν τις ενδιαφέρει ο δικός σου ποιοτικός χρόνος- αν σου αρχίσουν συζήτηση, την πάτησες γιατί οι γιαγιάδες μιλάνε ατέρμονα .

Αν όμως πιάσεις κουβέντα με άλλη μαμά σημαίνει πως τα πράγματα πάνε ανέλπιστα καλά, πως θα περάσει και η ώρα και θα ξεμπερδέψεις με μια από τις συνηθισμένες μικρές συζητήσεις, για το αν και η δικιά τους «πάει μπαλέτο», καθώς είναι ολοφάνερο από τον τρόπο που βουτάει από την τσουλήθρα με το κεφάλι πως έχει το παιδί «κίνηση».
Όμως υπάρχουν και αυτές οι μαμάδες με την απόγνωση στο βλέμμα: «Το δικό σας, τρώει;», θα φωνάξουν σχεδόν, διότι τέτοια ερώτηση δεν γίνεται ψιθυριστά, τόσο ιερή είναι η αποστολή της να βρει μιαν απάντηση να λύσει το πρόβλημα -όλες οι μαμάδες έχουν τις ίδιες ανησυχίες.
«Ναι, τρώει !», απαντώ...
«Αχ, γιατί η δική μας ..Σταυρούλααα!» εκείνη την ώρα συνήθως, μαζί με τη Σταυρούλα που τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση, βλέπεις ένα τάπερ να ξεπροβάλει μέσα από σακούλα σούπερ μάρκετ, δεμένη κόμπο. Η Σταυρούλα τώρα κάνει σπρίντ, καθώς πια ξέρει την σειρά των ήχων. Μετά το «χρατς-χρατς»της σακούλας, ακούγεται το «πλοπ» του τάπερ και έπειτα έρχεται η έκρηξη μυρωδιάς!

Ο παγωμένος τραχανάς στο τάπερ, κερνάει το διφορούμενο άρωμά του που φτάνει μέχρι την γωνία των χωρισμένων μπαμπάδων: είναι άραγε φαγώσιμο αυτό που μύρισε ;
Όταν τα παιδιά βλέπουν το σνακ που έφερε η μαμά και τρέχουν να δραπετεύσουν, οι μαμάδες σκύβουν αν έχετε παρατηρήσει σαν αρκούδες που κρατούν κουτάλι και περιμένουν το παιδί - διότι όλες οι μοντέρνες μαμάδες είναι ίδιες , όχι πιεστικές με το φαγητό - να έρθει μόνο του, «όταν θελήσει παγωμένο τραχανά» .
Και οι ώρες περνούν και η Σταυρούλα δεν έρχεται, μόνη της και η κουβέντα συνεχίζεται .
Και οι δύο οι δικιές μου κόρες, που τρώνε σχεδόν τα πάντα, δεν νομίζω να επέστρεφαν για τραχανά. Στις παιδικές χαρές, κάθε φορά το ίδιο έργο με άλλους πρωταγωνιστές: λαχανοντολμάς από χθες, βραστό κοτόπουλο με μπρόκολο (θα έκανε δίαιτα η μαμά) , μακαρόνια με κιμά ανακατεμένα, το τυρί κολλημένο στο καπάκι, κινόα τρικολόρε με βιολογική φακή και νινιά αβοκάντο (της εναλλακτικής μαμάς).
Θα μου πείτε, «Κι εσύ τι τα ταΐζεις ;»
Θα σας απαντήσω, επειδή όλες ίδιες είμαστε, τα ίδια με εσάς (εκτός του τραχανά).
Το φαινόμενου του φαγητού ή του σνακ που δεν ξετρελαίνει τη Σταυρούλα δεν συμβαίνει σαφώς μόνο στην παιδική χαρά, εκεί το παρατήρησα και νομίζω πως τα παιδιά που είναι στα αλήθεια ανόρεχτα είναι ελάχιστα.

Υπάρχουν κυρίως παιδιά που δεν διαφέρουν πολύ από τους ενήλικες: είναι άνθρωποι, χρειάζονται το σπιτικό φαγητό της μαμάς και πρέπει να τρώνε το καλύτερο, όμως ευτυχώς για τα ίδια και για τις μαμάδες το καλύτερο, δεν βγαίνει αποκλειστικά από το τάπερ ή την κατσαρόλα της μαμάς !
Έχω επιδόρπια γιαουρτιού ADVANCE σε διάφορες γεύσεις στο ψυγείο μου, είναι εμπλουτισμένα με σίδηρο και βιταμίνες, δεν έχουν συντηρητικά, είναι μελετημένα για παιδιά από 6 μηνών και τα δίνω στα κορίτσια μου κάποιες φορές για πρωινό ή κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν δεν έχω ετοιμάσει κάτι ή όταν το σνακ που έφτιαξα ξέρω πως δεν είναι στις προτιμήσεις τους. Τα παιδιά πιστεύω πως πρέπει να έχουν την δυνατότητα της ανάπαυλας, ώστε να ξαναφάνε με όρεξη αυτό που θα βγει από το ψυγείο ή το τάπερ μου, κάποια πράγματα δύσκολα εξάλλου αλλάζουν...
Κρατς, κρατς, πλοπ… όλες οι μαμάδες… είναι ίδιες !

Πάμε παντού με το αγαπημένο μας Advance!  Ο τέλειος συνδυασμός γιαουρτιού με φρούτα και δημητριακά!

Όταν γίνεσαι μαμά, τα πάντα φαίνονται βουνό! Δεν ξέρεις με τι να αγχωθείς πρώτα!
Με τον θηλασμό; Με την ανάπτυξή του; Φτάνεις σε ένα σημείο που ανησυχείς ακόμα και στο αν αναπνέει!

Όταν έγινα μαμά, λοιπόν, φυσικά αγχωνόμουν για τα πάντα! Θα τα καταφέρω να θηλάσω; Πήρε βάρος; Έχει αρκετές πάνες;
Σιγά σιγά όμως όλα παίρνουν μια σειρά, το μωράκι μεγαλώνει και ξαφνικά γίνεται 6 μηνών!

Ωωω Θεέ μου! Τώρα πρέπει να μπουν οι τροφές!

Τρόμος ! Άγχος! Θα φάει; Τι θα φάει; Με τι ξεκινάμε ;

Όταν είσαι μαμά θέλεις να προσφέρεις στο μωρό σου ότι καλύτερο, ότι πιο θρεπτικό!

Και αφού έχεις βάλει τα φρούτα, και το μεσημεριανό, έρχεται η ώρα του απογευματινού!
Τι καλύτερο απ’ το να δώσεις γιαουρτάκι στο παιδί; Αλλά τι γιαούρτι;
Και ξεκινάς την έρευνα! Και ψάχνεις! Και δοκιμάζεις! Αλλά το παιδί ξαφνικά διαλέγει μόνο του μιας και από πολύ μικρά έχουν τις δικές τους προτιμήσεις! Ειδικά η Ελεάννα ήταν απαιτητική από ημερών!

Και διάλεξε! Το Δέλτα Advance ! Ήταν η πρώτη της επιλογή και τελικά και η τελική της!

Και σαν μαμά αρχίζεις να ξαναψάχνεις! Τελικά είναι καλό; Τι έχει μέσα; Πως Φτιάχνεται; Αρχίζεις και σκέφτεσαι αν πρέπει ή όχι να το εμπιστευτείς για το παιδί σου! Αρχίζεις και συγκρίνεις!

Και τα βρήκα όλα! Δεν φανταζόμουν ότι λόγω του καινοτόμου σχεδιασμού του και με την έγκριση του ΕΟΦ επετράπη για 1η φορά στην Ελλάδα η εισαγωγή του γιαουρτιού στην βρεφική διατροφή από την ηλικία των 6 μηνών!

Το Δέλτα Advance είναι το πρώτο ειδικά μελετημένο και κατάλληλα εμπλουτισμένο προϊόν με γιαούρτι για βρέφη! Σχεδιασμένο με βάση τα αυστηρά κριτήρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας τροφίμων , σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις βρεφικές και παιδικές τροφές. Παράγεται από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα της Δέλτα. Αποτελεί φυσική πηγή ασβεστίου , Β12 και Β2, καθώς και θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την ανάπτυξη του μωρού, όπως Β6 και φολικό οξύ! Αλλά τελικά ψάχνοντας , συνειδητοποίησα για μένα ότι το  καλύτερο είναι ότι δεν περιέχει πρόσθετα ούτε χρωστικές, ούτε συντηρητικά! Δεν νομίζω ότι βρήκα άλλο σαν αυτό, που να έχει όλες αυτές τις προϋποθέσεις!

Δοκιμάσαμε όλες τις γεύσεις! Πλέον η Ελεάννα είναι σχεδόν 2 χρονών! Το απόγευμα τρώει μόνο το γιαουρτάκι της Δέλτα! Το παίρνουμε πάντα μαζί μας . Στην παιδική χαρά, στο μπάνιο στη θάλασσα!

Δεν ανησυχώ για το τι θα φάει σε μια βόλτα! Ξέρω ότι έχω την λύση πάντα μαζί μου!
Είναι εύπεπτο έχει απαλή υφή και ήπια γεύση. Συνδυάζει ομαλά τα οφέλη του γιαουρτιού με αυτά των φρούτων και των δημητριακών!

Η αγαπημένη μας πλέον γεύση είναι με Μήλο και Μπανάνα !

Η δική σας;;;

 

Δεκαετία του 90. Λονδίνο. Σε κάποιον όροφο του καταστήματος Harrods, εγώ και ο υπομονετικός μου αδερφός που με περιμένει να επιλέξω ποιο παιχνίδι προτιμώ ανάμεσα σε αυτά που έχω επιλέξει και εκείνα που η τσέπη του μπορεί να μου αγοράσει.

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…