ParentBook

ParentBook

Τι παίζει; Ό,τι παίζει στο διαδίκτυο. Χαλαρά, σοβαρά, περίεργα, όλα εδώ #googlarotrogontas

«Πάψε εσύ»! Την πρώτη φορά που το ακούσατε από το αγγελικό του στοματάκι μάλλον ξαφνιαστήκατε. Μπορεί και να χαμογελάσατε.

Όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζουν όλοι οι γονείς η αγενής συμπεριφορά και το να αντιμιλά το παιδί, χάνουν πολύ γρήγορα τη γοητεία τους. Γιατί όμως αντιδρά έτσι το παιδάκι;

«Τα μέσα ενημέρωσης είναι μία μεγάλη επιρροή» λένε οι ειδικοί.  Τα παιδιά μιμούνται αυτό που βλέπουν σε κωμικές σειρές και στα κινούμενα σχέδια.

Επίσης η κουλτούρα μας ενθαρρύνει πράγματι τον αυθάδικο τρόπο ομιλίας/απάντησης.  Όταν αυτό προέρχεται από ένα μικρό παιδί, λέμε ότι είναι δυναμικό, υπερασπίζεται τον εαυτό του, είναι ανεξάρτητο.

Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά κανείς δεν θέλει να νιώσει σαν «το χαλάκι» του παιδιού του. Και η συμπεριφορά αυτή δεν είναι καθόλου κατάλληλη για τον έξω κόσμο. 

Πως μπορούν οι γονείς να αντιμετωπίσουν αυτή την αυθάδικη συμπεριφορά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη συνέχεια

Είναι πλέον γεγονός ότι όλοι πρέπει να μείνουμε στο σπίτι, για όσο διάστημα χρειαστεί, με τα παιδιά μας.

Πως μπορούμε να περάσουμε καλύτερα αυτό το διάστημα;

Όταν οι καθημερινές μας συνήθειες έχουν όλες ανατραπεί;

Ας δούμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές.

Ρουτίνα.

Είναι σημαντικό τα παιδιά σας να καταλάβουν ότι αυτό που συμβαίνει τώρα δεν είναι διακοπές. Η καθημερινή ρουτίνα πρέπει να συνεχιστεί, όμως με όλες τις αλλαγές που θα πρέπει να υπάρξουν. Επομένως, προσπαθήστε να διατηρήσετε το πρόγραμμα του παιδιού όσον αφορά την ώρα του ύπνου, το πρωινό ξύπνημα, τα γεύματά του. Προσπαθήστε να κάνετε την καθημερινή τους ζωή παρόμοια με πριν. Η ρουτίνα παρέχει σταθερότητα και μας δίνει την ευκαιρία να είμαστε πιο παραγωγικοί. Αυτό είναι απαραίτητο διότι τα μαθήματα του σχολείου συνεχίζονται με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Είναι σημαντικό για τους γονείς να βρουν ένα σημείο ισορροπίας, ώστε τα παιδιά να μην υποφέρουν πάρα πολύ από το χάος που επικρατεί τώρα στην καθημερινότητά τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη συνέχεια

Δουλειά από το σπίτι και ταυτόχρονα παιχνίδι και απασχόληση των παιδιών... Μια κουρασμένη μητέρα !

Το να είσαι μητέρα είναι μία πολύτιμη φανταστική εμπειρία, αλλά μπορεί ασφαλώς να είναι και αρκετά κουραστική. Φυσικά είναι ένα προνόμιο και μία μεγάλη χαρά να αφιερώνεσαι εξ ολοκλήρου στο μικρό σου. Όμως όλη αυτή η ενέργεια και η προσπάθεια σίγουρα θα γιγαντωθούν. Γι’ αυτό ας δούμε κάποιες χρήσιμες, έξυπνες συμβουλές για τις εξαντλημένες μανούλες:

Πολλές μητέρες πρέπει να ισορροπήσουν την οικογενειακή ζωή με την προσωπική και την καριέρα τους. Αυτό απαιτεί ένα χρόνο προσαρμογής.

Ίσως έχετε διαπιστώσει ότι έχετε αποκτήσει υπερδυνάμεις, όπως όταν μιλάτε στο τηλέφωνο, αλλάζοντας μία πάνα και κρατώντας ταυτόχρονα το μωρό σας. Είναι αλήθεια ότι αυτές οι ικανότητες είναι χρήσιμες επειδή σας βοηθούν να κάνετε συγχρόνως πολλά πράγματα. Επίσης όμως είναι ένα σημάδι του πόσο απασχολημένη είστε και ο λόγος που δεν έχετε χρόνο για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε. 

Η λίστα των καθηκόντων σας είναι πάρα πολύ γεμάτη, αλλά το σώμα σας παρακαλεί να κάνετε ένα διάλειμμα! Αν έτσι αισθάνεστε μην ανησυχείτε. Απλά ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και μάλλον θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη συνέχεια

Τι θα λέγατε να ανανεώσετε τα ντουλάπια σας με κούπες δια χειρός... του παιδιού σας;

Πάρτε απλές λευκές κούπες και μαρκαδόρους για πορσελάνη. 

Ζωγραφίστε πάνω στην κούπα ή γράψτε ευφάνταστες προτάσεις ή ακόμη και το όνομα του παιδιού ή του άντρα ή (της φίλης σας-εκπληκτικό προσωποποιημένο δώρο) αφότου τελειώσετε τη ζωγραφική αφήστε την κούπα να στεγνώσει για 15-20 λεπτά.

Αφού αυτά περάσουν, βάλτε την κούπα σας στο φούρνο και αφήστε την για 30 λεπτά στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Μόλις την βγάλετε από το φούρνο το χρώμα θα έχει σταθεροποιηθεί τόσο καλά που δεν θα φεύγει ούτε στο πλυντήριο πιάτων.

Έτοιμη!

 

 
 

Εύκολος τρόπος για να δελεάσετε το παιδί σας να πιεί το γάλα του, να κάνετε δώρο σε φίλες ή στη μαμά σας (μη ξεχάσετε να γράψετε οτι την αγαπάτε) ή ακόμη να υπενθυμίσετε με χιούμορ στον άνδρα σας οτι πρέπει να βγάλει τα σκουπίδια φεύγοντας!

Φτιάξτε παρέα με το παιδί σας μια υπέροχη μάσκα κουνελάκι, βάλτε στη διαπασών το γνωστό τραγουδάκι και διασκεδάστε παρέα.

Τι θα χρειαστείτε:

Δύο λευκά πλαστικά πιάτα
Ροζ Μπογιά
Ψαλίδι
Συρραπτικό 
Κόλλα
Μαρκαδόρους
Λαστιχάκι

Προαιρετικά: Ένα μικρό ροζ πον-πον

 

Για να φτιάξετε τα αυτιά:

  • Κόψτε το ένα πιάτο στη μέση και ζωγραφίστε δυο ημισφαίρια σε ροζ χρώμα.

Για το πρόσωπο:

  • Κάντε δυο τρύπες εκεί που θα βρίσκονται τα μάτια και κόψτε ένα τρίγωνο στο κάτω μέρος του πιάτου
  • Συρράψτε τα αυτιά στο πρόσωπο καθώς και το λαστιχάκι στην πίσω πλευρά
  • Κολήστε το πον-πον (προαιρετικό)
  • Μη ξεχάσετε να ζωγραφίσετε μουστάκια. 

Η εγκυμοσύνη είναι ένα καθημερινό μάθημα στην προσπάθεια της εγκύου να μην είναι υποχόνδρια αλλά είναι δύσκολο όταν οι ειδήσεις πλημμυρίζουν σήμερα με αναφορές για τον κοροναϊό.

Όπως ξέρουμε προήλθε από το Γουχάν της Κίνας και έχει προκαλέσει περισσότερες από 131.000 περιπτώσεις παγκοσμίως και τουλάχιστον 4.900 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Έχει δε εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 110 χώρες. Και πρόσφατα ο ΠΟΥ δήλωσε ότι είναι επισήμως παγκόσμια πανδημία. 

Τι σημαίνει ο COVID-19 για την εγκυμοσύνη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη συνέχεια

PARENTBOOK.GR

Μια μοντέρνα οικογένεια βάφει τα στερεότυπα με το χρώμα που της ταιριάζει. 

Το parentbook.gr είναι μια ιστοσελίδα για όλες τις οικογένειες. Εκείνες που έχουν παιδί, εκείνες που βιώνουν εγκυμοσύνη, δεν έχουν παντρευτεί, εκείνες που δεν θα παντρευτούν ποτέ. Γονείς, singles, κατοικίδια, όλοι μια παρέα εδώ, επιλέγουμε το χρώμα που μας ταιριάζει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. More details…